Fast Moving Targets gaat over innovatie. Een van de meest innovatieve muziekstromingen van de afgelopen decennia is house. Instrumenten waar we niet eerder van gehoord hadden legden de basis voor een muzikaal vernieuwend genre. Maar ook boeiend was het om te zien hoe een nieuwe stroming schijnbaar uit het niets tot wasdom kon komen. We zijn dan ook heel trots dat we het boek Roxy en de Houserevolutie van Job de Wit mogen uitbrengen. Lang was het boek niet meer leverbaar, in een mooie nieuwe vormgeving is het er nu weer. Overigens: ook zeer boeiend voor wie minder met muziek of het genre heeft! 

De info:

In de zomer van 1988 was het er ineens. Overgewaaid uit de VS werd in de roemruchte Amsterdamse discotheek Roxy voor het eerst housemuziek gedraaid. In Roxy en de houserevolutie reconstrueert muziekjournalist Job de Wit hoe de nieuwe, opzwepende elektronische dansmuziek een uitbarsting van euforie en hedonisme teweegbracht in Nederland.

Muziekjournalist Job de Wit sprak met alle Nederlandse hoofdrolspelers uit de pionierstijd van de house. Het resultaat is een opwindend verhaal over een cultuur die niet alleen een stempel heeft gedrukt op de afgelopen vijfentwintig jaar, en inmiddels is uitgegroeid tot een miljoenenindustrie die week in week uit vele duizenden mensen op de been brengt.

25 jaar na het ontstaan van de house, is het mooi om naar de opwinding van de begindagen terug te gaan. ‘Roxy en de houserevolutie’ is een uitgave van Fast Moving Targets. Het papieren boek kost 17,50 (waarbij de koper de ePub gratis ontvangt), de ePub 7,99 euro.

5 jaar geleden kwam het boek voor het eerst uit via LJ Veen, nu is het weer geactualiseerd en opnieuw vormgegeven beschikbaar via Fast Moving Targets. We zijn ook blij met de mooie omslag van Alex Slagter!

Koop hier het papieren boek

Koop hier de ePub

Meer info op de site De Houserevolutie.

Overigens, ook zeer interessant: Mary Go Wild, een boek over 25 jaar house in Nederland dat volgende week verschijnt!