Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze drie mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: De opening van de Universiteit van Nederland, Ted Talker John Scherer over de relatie tussen de werkplaats en je ontwikkeling en de nieuwe betaaldienst van Amazon.

De Universiteit van Nederland

Prof. Dr. Erik Scherder is ongetwijfeld de meest bevlogen en gepassioneerde docent die Nederland lief heeft. In deze eerste editie van ‘Universiteit van Nederland’ wordt de vraag ‘Gaat je geheugen kapot als je teveel voor de computer hangt?’ uitvoerig behandeld. Het idee achter dit mooie initiatief van internetgoeroe Alexander Klopping is om iedere dag een interessant college gratis op het web te plaatsen, om zo Nederland steeds slimmer te maken. We love it!

(bron: Youtube, 15 min)

Amazon lanceert ‘universele toegang’ voor shoppen

Online shoppen bij diverse webwinkels met één universeel account, dat kan sinds afgelopen maandag met Amazon. In navolging van Facebook lanceert Amazon universele toegang, maar dan voor webwinkels. Klanten kunnen nu met hun account bij diverse webwinkels betalen.

Amazon slaat de identiteits- en betalingsgegevens van klanten op, maar deelt ze niet met de aangesloten winkels. Wel worden de aankopen gegarandeerd. De dienst lijkt daarmee vooral interessant voor kleine webwinkels die het vertrouwen van klanten moeten zien te winnen.

https://youtu.be/T6TnK5MRSVY
(bron: Youtube, 2 min)

“Quit your job, … find your work!”

Zeer inspirerend college van een zeer gepassioneerde man met een levensmissie. Ted Talker John Scherer is aan zet. Het is zijn doelstelling om de ‘werkplaats’ van de mensen zo effectief mogelijk te laten invullen. Je werk moet immers dé plaats zijn waar je je moet ontwikkelen, niet waar je met tegenzin naar toe gaat!

(20 min, bron: youtube)

Door Fast Movers, voor Fast Movers maakt WappZapp dagelijks het online video aanbod inzichtelijk. Nog meer online kijktips voor dit weekend? Ontdek onze ‘weekend-tips’ op ons blog! Online dus.