Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze vier mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: Multinationals samen op vakantie in belastingparadijs, de vijfsecondenregel, Literatuurfestijn én het Apple event.

Tip 1 – Tegenlicht: Belasting ontduiken doe je zo
In deze documentaire neemt Tegenlicht ons mee op wereldtournee van Nairobi naar Sydney, en van New York naar Amsterdam. Terwijl wij braaf onze belasting betalen, vinden multinationals allerlei wegen om die vervelende plicht te omzeilen. Tegenlicht regisseur Marije Meerman haalde diep adem en dook onder in de wereld van belastingverdragen en tax holidays. Een wereld waarin overheden en multinationals verwikkeld zijn in een race naar nul. Want dat is wat je in een belastingparadijs betaalt.

Tip 2 – Is the 5 second rule true?
Je kent het vast wel, je zorgvuldig gesmeerde boterham of net gepelde banaan valt op de grond. Is het dan nog steeds eetbaar? Of zijn de bacteriën je te snel af? De vijfsecondenregel zegt dat gevallen voedsel nog niet besmet zou zijn met bacterien als het minder dan vijf seconden op de grond heeft gelegen. Bijgevolg zou het voedsel nog mogen worden opgeraapt en opgegeten zonder gevaar voor je gezondheid. Sommige mensen hechten vast geloof aan deze regel. Andere gebruiken het als een drogreden om op de grond gevallen voedsel toch nog op te eten. De mannen van Youtube-kanaal ‘Vsauce’ laten ons niet langer in spanning, en gaan het antwoord verklappen!

Tip 3 – Literaturfest
Literaturfest is terug van vakantie. Drie gasten bespreken dit keer het bijzonder boek van Louis Couperus. Te gast zijn de Amerikaanse schrijver en verhalenverteller Davis Sedaris, de Nederlandse ‘godfather van de boeken’ Bas Heijne en de vlaamse Bent van Looy. Als we gastheer Ernst-Jan Phauth moeten geloven dan wordt het “onuitstaanbaar geleuter over kolonisme, de temperatuur in Indonesie, het losbandige liefdesleven van de hoofdrolspeler, vergeten zonen en gewenste vaders”.

Tip 4 – Apple Event Recap

Van de week het grote ‘Apple Event’ gemist? Geen zorgen, met deze handige samenvatting ben je in minder dan vijf minuten helemaal op de hoogte van de nieuwe iPads, Macbooks en het besturingssysteem X Mavericks.

Door Fast Movers, voor Fast Movers maakt WappZapp dagelijks het online video aanbod inzichtelijk. Nog meer online kijktips voor dit weekend? Ontdek onze ‘weekend-tips’ op ons blog! Online dus.