De deadline voor The Challenge: Reinventing Journalism nadert, voor vrijdag moeten de ideeën zijn ingeleverd, maar wie ondernemend is heeft aan 4 dagen genoeg! Het Stimuleringsfonds voor de Pers biedt  jongeren de kans een vernieuwend idee voor de journalistiek te bedenken en met begeleiding hun eigen startup op te zetten. Je maakt kans op 20.000 euro.

“We dagen net afgestudeerden en laatstejaarsstudenten uit vernieuwende ideeën te bedenken voor de Nederlandse journalistiek. De winnaars krijgen elk 20.000 financiering en begeleiding bij het opzetten van hun eigen startup”, zo is te lezen op de site van The Challenge.

The Challenge staat open voor laatstejaarsstudenten HBO of WO en voor jongeren die maximaal drie jaar geleden zijn afgestudeerd. Ideeën kunnen door teams van minimaal 2 en maximaal 3 personen worden ingediend. De teams bestaan bij voorkeur uit mensen van verschillende disciplines. Tot 1 november 2013 kan je een vernieuwend journalistiek idee indienen. “Ideeën kunnen over allerlei nieuwe manieren van journalistiek gaan. Het platform maakt niet uit, zolang nieuwsgaring, nieuwsduiding of opinievorming over de maatschappelijke actualiteit maar centraal staat.”

Het is niet de eerste keer dat The Challenge wordt gehouden. Fast Moving Targets portretteert in aanloop naar het congres De Journalist In Opleiding (20 nov in de Zwijger) de komende weken drie eerdere winnaars: Newpaper, Local Focus en JOB. Die helpen nu hun opvolgers op weg: waarom moet je meedoen, wat is het nut en welke tips hebben zij opgedaan? En verder: aan de bak, inschrijven kan nog tot vrijdag! Bezoek de site

The Challenge from Fast Moving Targets on Vimeo.