Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze drie mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: een journalistieke startup uit Duitsland, Nederland uit de recessie en ‘the untold story’ over de Islam.

Tip 1 – Journalistieke startup uit Duitsland: Jung & Naiv

Tilo Jung is journalist. Hij tutoyeert, is brutaal en dringt verrassend snel tot de kern door! Alle voorwaarden voor een interessant Youtube kanaal zijn aanwezig, en dat is ook de reden geweest voor de enorme populariteit. Vanwege het feit dat hij zich ergerde aan de wollige uitspraken van politici, maakte hij een serie interviews met vooraanstaande politici. Het concept: Tilo houdt zich van de domme en laat politici in eenvoudige taal uitleg geven over grote politieke vraagstukken.

Tip 2 – Nederland is uit de recessie. Hoe zit dat eigenlijk?

Sinds woensdag is Nederland officieel uit de recessie. Weet jij niet hoe dat precies zit? Of zit jij met de vraag op welke wijze de situatie nu voor jou verandert? Geen zorg, in deze animatie leer je in rap tempo hoe alles in elkaar steekt.

Tip 3 -Controversiele documentaire:  Islam: “the untold story”

Exact een jaar geleden kwam de controversiële documentaire ‘Islam: The Untold Story’ van romanschrijver en populair historicus Tom Holland uit. In opdracht van de Britse televisiemaatschappij Channel 4 werd de documentaire uitgezonden, maar enkele uren later was hij al nergens meer beschikbaar. Deze radicale actie valt volledig te wijten aan de conclusie van de documentairemaker, hij trekt namelijk de oorsprong van de islam in twijfel.

https://vimeo.com/49439561

Door Fast Movers, voor Fast Movers maakt WappZapp dagelijks het online video aanbod inzichtelijk. Nog meer online kijktips voor dit weekend? Ontdek de ‘weekend-tips’ op ons blog! Online dus.

https://vimeo.com/79485050