Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze vier mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: een interview met ex CEO van McDonald’s, alles wat je moet weten over de Bitcoins, het grote social media experiment én de veelbesproken TED Talk van Correspondent Windhorst.

Tip 1 – Wat zijn die Bitcoins nou precies?

De bitcoin is dit jaar volop in het nieuws: de koers van de bitcoin tegenover valuta als de euro en dollar is hard gestegen (en gedaald), er zijn spannende verhalen over hoe bitcoins gebruikt worden door criminelen en daarnaast zijn steeds meer instanties en bedrijven die bitcoins als betaalmiddel accepteren. Maar wat is het eigenlijk? En misschien nog belangrijker: moeten we meedoen met deze hype?

Tip 2 – Interview met Ex CEO van McDonald’s: René Savelberg

Nooit kwam je zoveel te weten over een van de grootste bedrijven ter wereld. René Savelberg heeft 14 jaar lang aan de top gestaan van McDonald’s en weet als geen ander hoe een dergelijk gigantisch bedrijf aan de top blijft. Een uitgebreid interview over ondernemerschap, omgaan met crises en innovatie.

Tip 3 – Het grote Social Media experiment

Dit experiment bewijst maar weer eens dat mensen niet door hebben wat voor impact social media kan hebben. Comedyblogger Jack test in dit experiment hoe makkelijk het is om persoonlijke informatie van vreemden te achterhalen. Misschien is het verstandig om voortaan niet meer zo persoonlijk te posten, tweeten of te instagrammen.

Tip 4 – Waarom je TED Talks niet kunt vertrouwen – Daan Windhorst (De Correspondent)

De zelfbenoemd ‘salonhumorist’ van de Correspondent legt uit waarom TED Talks belangrijker worden gemaakt dan ze daadwerkelijk zijn. Zijn bijdrage in Breda zal niet zomaar vergeten worden. Van te voren liet Windhorst al weten dat zijn talk satirisch van aard zou worden: “Het wordt een talk over het gevaar van optimisme van de TED-Talks. Ik ga dingen zeggen die ik meen en die ik niet meen”. Voor meer satire moet je bij zijn website ‘Douchegordijn’ zijn.

Door Fast Movers, voor Fast Movers maakt WappZapp dagelijks het online video aanbod inzichtelijk. Nog meer online kijktips voor dit weekend? Ontdek de ‘weekend-tips’ op ons blog! Online dus.

https://vimeo.com/80069609