Bitpay richt zich op de markt van het virtuele geld. “We wilden gereedschap maken waarmee het voor bedrijven eenvoudiger wordt om virtueel geld , zoals Bitcoin, te gebruiken”, aldus bedenker Tony Gallipi. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf opende onlangs haar deuren in Amsterdam. “De Amsterdamse geldwereld snapt nieuwe betalingsvormen en staat er voor open”, vertelde hij in gesprek met Johan Schaap op The Next Web Conference.

Bitpay timmert al zo’n drie jaar aan de weg. Het bedrijf is wereldwijd het grootste op dit terrein en doet inmiddels zaken met zo’n 30.000 handelaren. Volgens Gallipi zien steeds meer bedrijven de voordelen van het accepteren van bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoin kent geen grenzen waardoor het internationaal zaken doen makkelijk maakt. Ook zou Bitcoin volgens hem minder  fraudegevoelig zijn. Daarnaast zijn de betalingskosten veel lager dan bij andere transacties.

Bitpay verdient geld door haar diensten in pakketten te verkopen. Een koper kiest het gewenste pakket en betaalt daar een maandelijks bedrag voor, ongeacht de hoeveelheid geld of Bitcoins er mee worden omgezet. “De keus voor een vast bedrag in plaats van een betaling per transactie is ongewoon en vernieuwend in de geldwereld.”

Bang dat bedrijven of handelaren Bitcoin te onbetrouwbaar vinden is Gallipi niet. “De munt bevindt zich nog in de betafase. Maar de afgelopen maand was de koers vrij stabiel. Een dagelijke fluctuatie tussen de 1 en 2 % is misschien wel meer dan je bij ander geld ziet, maar het is te doen.”

Bekijk HIER alle FMT-interviews op The Next Web.