Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze drie mag je volgens de mannen van WappZapp in ieder geval niet missen deze week: Knul van 17 boezemt Chineze overheid grote angst in, echte penoze aan het woord en de pracht en praal van de Oasis of the Seas.

Tip 1: Grootste bedreiging voor Chinese overheid
Hij ziet er misschien uit als een slungelige nerd, maar laat je niet misleiden. De nu 17-jarige Joshua Wong startte in 2011 met vrienden de protestgroep ‘Scholarism’ op, nadat de overheid had voorgesteld pro-communistisch onderwijs in te voeren in Hongkong. Met een enorme aanhang dwong Joshua de overheid het voorstel in te trekken. “Na het voorstel werden de studenten wakker, het gaat ons allemaal aan”. We gaan vast nog veel meer horen van Joshua.

Tip 2: De echte penoze spreekt
Wat gaat er om in het hoofd van een echte crimineel? Wat denkt hij als hij een bank overvalt of iemand vermoordt? Rodney Geijssen begon al als klein broekie met inbraken. Later werd hij het brein achter een reeks gewelddadige overvallen op geldtransporten en heeft het hele wetboek van strafrecht doorlopen.

https://www.youtube.com/watch?v=Kj5KCDp6rXQ

Tip 3: De binnenkant van de Oasis of the Seas
Het grootste passagiersschip ter wereld, de Oasis of the Seas, is onder grote belangstelling aangekomen in Rotterdam. Het drijvend vijfsterrenhotel heeft 21 zwembaden, 24 restaurants en een eigen versie van Central Park. De missie is niet voor niets de wereld verbazen. En dit is meer dan gelukt.

https://www.youtube.com/watch?v=fqDY-O1QtHs

 

Meer zien van onze wekelijks top 10 en nog veel meer gratis content? Je bekijkt het allemaal via onze website.