FMT Members krijgen vrijwel dagelijks een met liefde geselecteerd en geschreven nieuwsbrief in de mailbox. Een verhaal over een bericht of een dienst of een video die wij de moeite waard vinden. En we leggen uit waarom. De reacties zijn enthousiast. Steun Fast Moving Targets en word ook member! Voor een tientje per maand maak je FMT mede mogelijk en ontvang je o.a. berichten als deze.

Handpicked: Silk democatiseert data en visualisatie

  • We hebben al honderden gasten in Top Names van Fast Moving Targets gehad. En bij sommigen heb je zoiets van ‘ik zie het niet onmiddellijk, maar het heeft wat, het intrigeert me. Wat? Ik weet het ook nog niet, maar we blijven de maker en zijn bedrijf volgen.’
  • Dat heb ik altijd met Silk en met oprichter Salar gehad. Silk begon met de belofte van het semantisch web. Voor mij was het idee dat Silk mijn ongestructureerde data slim ging structureren zodat ik zelf handige verzamelingen data zou krijgen zonder daar met modellen over nagedacht te hebben. Misschien lag het aan mijn verwachting, maar dat maakte Silk niet waar. Maar Silk bleef boeien …
  • Wat Silk inmiddels wel waarmaakt is dat het verzamelingen data simpel binnenslurpt, eenvoudig doorzoekbaar maakt en waardevol visualiseert in grafieken of op kaarten. Daar zijn prachtige voorbeelden van. Speel er eens mee, maar bekijk eerst eens wat mooie voorbeelden in de gallery. Zoals:
  • Bij FMT doen we waar we over praten en we proberen de tools uit van de gasten die langskomen. We zijn met twee proeven bezig.
    • FMT Handpicked op Silk. We zijn nog lang niet bij, maar bekijken hoe Silk waardevol kan zijn om alle Handpickeds in op te slaan zodat ze vindbaar en herbruikbaar zijn. Vind je het wat? Laat weten! Het wordt een FMT Member only optie.
    • FMT Top Names op Silk. Mooi al die uitzendingen, maar hoe hou je ze overzichtelijk? het veelheidsprobleem. Silk heeft de inhoud binnengeslurpt en we zijn nu aan het kijken of dit toegevoegde waarde wordt. Feedback is welkom!

Link: Silk

Word ook member