Berichten we eerder dat op de DemoDay van Startup Bootcamp HighTech XL onze Top Names-vrienden Avular en Manus samen meer dan een miljoen aan investeringen ophaalden, nu voegen we daar een mooie prijs voor Solar Team Eindhoven aan toe. “Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven heeft de “Best Technology Achievement” award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij ‘The Crunchies’ vergelijkbaar met de ‘Oscars onder de Technologie’.” Eindhoven on a roll!

Op de site van het Solar Team Eindhoven is te lezen dat Stella streed tegen projecten van Apple, Bitcoin, SpaceX en European Space Agency.  Tom Selten van het Solar Team Eindhoven: “Het is ronduit geweldig dat we hebben gewonnen. Drie weken geleden kregen we te horen dat we genomineerd waren. Door de concurrentie voelde we ons als David tegen Goliath. We hebben hard gewerkt om Nederland bewust te maken van onze nominatie en dat het iets is om trots op te wezen, dat heeft zeker geholpen. Dat we de award hebben mogen ontvangen betekent dat we erkend worden tussen giganten en dat er potentie zit in het gebruik van zonne-energie voor transport.”

Twee leden van het team waren te gast toen Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards verslag deed. Lees hier de samenvatting en bekijk de video: