We hadden een mooie dag in Eindhoven, toen we met Top Names On Tour bij Startup Bootcamp HighTechXL op de High Tech Campus neerstreken. Een dag vol enthousiaste en interessante sprekers. Mooie ondernemers met grootse plannen. Nog mooier is het als dat enthousiasme door anderen bevestigd wordt. Gisteren tijdens de demo-dag trok een Chinese investeerder de portemonnaie en besloot ter plekke 4,5 ton in Avular en 6 ton in Manus te stoppen. Van harte, mannen! 

Silicon Canals was er bij en beschrijft de situatie mooi:

“Het stemgeluid van Startupbootcamp HighTechXL co-founder Guus Frericks sloeg over van geluk nadat een Chinese investeerder aankondigde aan het einde van de pitches op de DemoDay in Eindhoven in de startup Avular te investeren. Enkele minuten later werd de situatie nog gekker, nadat dezelfde investeerder Yu Ming Fang nog een keer naar voren kwam, om aan te kondigen dat hij ook het volledige bedrag dat startupbootcamp graduate Manus zocht ging investeren.”

Zoals gezegd schoven beide partijen eerder dit jaar bij Top Names aan.

Avular

Avular is een in Drones gespecialiseerd bedrijf. De afstandbestuurbare vliegtuigen worden gebruikt om landbouwgronden te inspecteren en boeren zo te helpen hun bedrijf beter te voeren. Lees hier het artikel of kijk het interview.

Manus

Toen Bob Vlemmix bij Top Names aanschoof heette het bedrijf nog Manus Machinae. Kennelijk is voor een versimpeling gekozen. Manus maakt handschoenen die aangesloten op de virtual reality van Oculus Rift een alternatieve controller vormen. Interessant voor gamers, maar ook met potentie in de zorg en bijvoorbeeld de beveiliging. Lees hier het artikel of bekijk de video:

Ennuh …

Bekijk hier alle 9 interviews die Fast Moving Targets op te gast bij Startup Bootcamp HighTechXL hield.