We zijn er trots op! Vandaag gaat The Innovation Station van start. De joint venture van fast Moving Targets met Hivos wordt een globaal platform over sociale en technologische innovatie dat met een betrokken en deskundig publiek de beste video’s over innovatie bij elkaar wil brengen en daarnaast zelf inhoud op dit gebied maakt. Er staat nog veel te gebeuren, maar vanaf nu zijn we live. Kijk rond, maar vooral: doe mee! Voeg video’s toe die jij goed en belangrijk vindt. 

The Innovation Station:

Globaal

Engels is de voertaal en het doel is om een werkelijk internationale uitstraling en invulling te hebben. Azië, Afrika, Europa, de Amerika’s alles komt aan bod. We spelen daar in samenwerking met VPRO’s Metropolis ook een actieve rol in. De verslaggevers gaan op pad om wereldwijd verhalen vast te leggen. Te beginnen met Indonesië.

Video

We maken zelf inhoud, maar we bundelen ook bestaande inhoud omdat er al zoveel goede inhoud gemaakt die te weinig bekeken wordt. Met de community van vernieuwers en liefhebbers van innovatie willen we de best denkbare collectie maken. Iedereen kan toevoegen, maar daarnaast vragen we specialisten ook om selecties te curereren. Zijn geven hun visie op de wereld aan de hand van video’s. TIS is on demand, maar zal als pop up zender in de toekomst ook als lineair kanaal opduiken.

Community

The Innovation Station wil vernieuwers in het spotlicht zetten en de kracht van het publiek benutten bij het vinden en selecteren van goede inhoud. Van elkaar leren en elkaar inspireren, daar draait het om. In de toekomst gaan we verdere stappen zetten om mensen bij elkaar te brengen en kennis en kunde te delen, maar we beginnen met de crowdsourced videocollectie.

Innovatie

Vernieuwing is het thema. Want daar houden we van en dat vinden we belangrijk. Maar het hoeft bij TIS niet alleen over technologische innovatie te gaan. Sociale innovatie vinden we ook heel belangrijk. Van klein en sympathiek tot groots en meeslepend, je zult ze allemaal tegenkomen!

Dit is het begin. Er gaat nog veel volgen. Kijk rond en doe mee: The Innovation Station!