Waag Society en Fast Moving Targets presenteren: Fix The Internet, een serie over de vraag wat er stuk is aan internet, hoe dat komt, maar ook: hoe dat internet te repareren valt. Caroline Nevejan (TU Delft) stond met o.a. Waag Society aan de wieg van veel internet-ontwikkelingen in Nederland: “Misschien wordt het wel de revolutie van de consument.”

Bekijk het complete gesprek dat Erwin Blom en Mieke van Heesewijk hadden met Caroline Nevejan. Enkele quotes:

“Het ontbreekt internet aan democratische governance. Het is in handen van bedrijven en intelligence services. Dat maakt het gevaarlijk.”

“Misschien wordt het wel de revolutie van de consument die zegt: ik werk hier niet meer aan mee. Ik koop geen iPhone meer waardoor ik kan worden afgeluisterd en kan worden meegekeken.”

“Een eenling kan het verschil maken, maar alleen als er een grote groep on the edge is om ook de stap te maken en te zeggen: we doen het niet meer.”

———

In de interviewserie Fix The Internet gaan elf pleitbezorgers van een vrij en open internet gaan in interviews in op hun visies: Marleen Stikker (Directeur Waag Society, oprichter De Digitale Stad), Marietje Schaake (Europarlementariër D66), Caroline Nevejan (TU Delft, mede oprichter Waag Society), Christiaan Alberdingh Thijm (jurist, Brandeis), Hans de Zwart (Directeur Bits Of Freedom, Daniel Karrenberg (Chief Scientist RIPE NCC), Menso Heus (Coördinator Internet Protection Lab), Melanie Rieback (Radically Open Security) Jaromil (Dyne.org) Cees de Laat (Hoogleraar Universiteit van Amsterdam), Michiel Leenaars (Director of Strategy NLnet).

Erwin Blom, Mieke van Heesewijk en Marleen Stikker verzorgden de interviews, Bas Peters, de studioregistratie, Louise Koopman de redactie en Martinus Meiborg de montage.

Bekijk alle afleveringen op de site of in de playlist op YouTube.