Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target member exclusief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context. Hierbij een voorbeeld van een Handpicked zoals die donderdag 1 oktober 2015  is verschenen.

Handpicked

  • Ja, ik ben de man van de tooltjes. Ik onderzoek graag de mogelijkheden van hedendaagse gereedschappen. Soms tot gekmakends toe van collega’s, vrienden en kennissen. Maar zie het zo: wat ik uitprobeer hoeven jullie niet te doen.
  • Een van de tools waar ik altijd weer bij terugkom is Workflowy. Ik heb vaker de loftrompet over deze gratis dienst geblazen, ik weet ook dat een aantal van jullie Workflowy ook gebruikt, maar te weinig mensen kennen de tool nog. Vandaar nog een keer aandacht voor Workflowy in Handpicked. Er bestaan lijstjes-apps in soorten en maten, maar in zijn eenvoud is Workflowy een feest.
  • Wie georganiseerd en stipt is, kan al zijn todo’s en taken eenvoudig ordenen. Maar voor wie dat minder is, dat maakt bij Workflowy niet uit. Voor mij is de kracht van Workflowy dat je informatie er ongestructureerd in kan stoppen, maar er gestructureerd uit kan halen.
  • Nou ja, helemaal ongestructureerd kan natuurlijk niet. Maar stel dat ik aan Workflowy toevoeg ‘#Handpicked over Workflowy schrijven. @erwblo #prio #fmt’ dan helpt me dat bij terugvinden. Als ik op hashtag #prio klik krijg ik namelijk vervolgens alle todo’s met toevoeging #prio te zien. Als ik op #fmt klik, zie ik welke taken voor Fast Moving Targets open staan. Klik ik op @erwblo dan weet ik wat mij te doen staat. En kies ik voor @erwblo #prio dan weet ik wat NU moet doen!
  • Workflowy is simpel en gratis. Wat let je?

Ook ervaring met Workflowy, tips voor anderen of veel betere tools? Voor FMT members is Slack daarvoor de plek.

Link: Workflowy

Fast Moving Targets is community powered media. 

Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan FMT Member. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk. Daarnaast proberen we je toegevoegde waarde te bieden. Je krijgt naast de vrij toegankelijke inhoud exclusiviteit, overzicht en privileges terug!

FMT Support
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Members betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

FMT Handpicked
Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target Member per nieuwsbrief exclusief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

FMT Archived
Alle Handpicked berichten worden speciaal voor FMT Members gebundeld en thematisch gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn wanneer je inspiratie om wilt zetten in realisatie.

FMT Books
FMT Members krijgen de e-books die FMT uitbrengt gratis!

FMT Goodies
Regelmatig speciaal voor FMT Members vrijkaarten voor evenementen, beta accounts van nieuwe diensten en korting op producten

 Word nu FMT Member VOOR 10 EURO