VRmaster presenteert zich op South By South West als platform voor virtual reality. VR is overal op SXSW. De grote merken presenteren zich. Toch gelooft Detlef la Grand dat er ruimte voor zijn bedrijf is. “Er is ruimte voor ons omdat we onafhankelijk zijn. We werken op alle platformen.” La Grand is zo’n groot fan van VR omdat je ermee kunt tijdreizen en teleporteren. Maar nadeel bij de verspreiding is dat je het zelf moet ondergaan om de kracht ervan te ervaren. Hij denkt niet dat het een hype is. “Alle grote merken zijn ermee bezig en de toepassingen zijn zo talrijk dat ik heilig in de toekomst geloof. Toepassingen zijn zichtbaar in sport, entertainment, gezondheidszorg, musea, training, therapie. De lijst is oneindig.”

[VRmaster is een van de 14 partijen die zich met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie op SXSW presenteert.]