Fast Moving Targets spreekt met toppers tijdens Singularity University NL Summit. Zoals met Nora Khaldi, de oprichter van Nuritas, een in Ierland gevestigd bedrijf dat met voedsel o.a. ziekten wil voorkomen.

Nuritas analyseert voedsel en gaat op zoek naar peptiden die kunnen helpen ziektes te voorkomen. Denk aan de voorkoming van kanker, diabetes, maar ook (huid) veroudering. Nuritas onderzoekt, analyseert en produceert de werkzame peptiden, die ook klinisch getest worden. Daarna zoekt het bedrijf derden die het product op de markt kunnen brengen. “Op zich is voedsel natuurlijk sinds oudsher gebruikt om gezondheid te bevorderen, maar dan weet je vaak niet wat je neemt en of en hoe het gaat werken.” Doordat Nuritas de werkzame peptiden weet te isoleren kun je heel gericht te werk gaan, aldus Khaldi.

Tot op heden kostte het vinden van een bruikbaar medicijn zeker 7 tot 10 jaar. Nuritas claimt dit in 6 maanden tot een jaar te kunnen doen. “Onze oplossingen zijn nog niet op de markt. We zijn begonnen met het dna van het voedsel te bekijken, daarin bekijken we de proteïnen en daarin zoeken we de peptiden. Wij bouwen de activator, wat je kunt vergelijken met chips in een computer. Hiermee proberen we het risico op kanker te voorkomen of veroudering te voorkomen. De resultaten zijn verbluffend.” Nuritas bestaat pas twee jaar en heeft tot op heden nog redelijk in de luwte geopereerd. Daar zal het komend jaar verandering in komen belooft Khaldi.