Fast Moving Targets interviewt toppers op het Singularity University NL Summit. Zoals Ramez Naam. Hij schreef het bejubelde boek ‘The Infinite Resource” over de revolutie die op dit moment gaande is in de energiewereld.

Het aanbod en gebruik van zowel groene energie als zonne- en windenergie is enorm gestegen en de prijs is extreem gedaald, wat nog meer gebruik tot gevolg heeft, vertelt Ramez Naam. Ook in landen die voorheen verstoken waren van energie. In India of sommige landen van Afrika waar men tot op heden vaak afhankelijk was van kerosine als energiebron, wordt het elektriciteitsnetwerk zoals we dat hier kennen helemaal overgeslagen en stapt men rechtstreeks in op zonne-energie.

Toegang tot energie betekent niet alleen ‘s avonds licht in huis, maar betekent daarmee ook de mogelijkheid om jezelf te scholen. In het donker kun je niet leren, met een lamp wel. Bovendien doet de televisie in veel huishoudens zijn intrede  wanneer elektriciteit beschikbaar wordt. “Daarmee hebben ze toegang tot kennis en de wereld”, aldus Naan. Waarmee hij niet wil beweren dat alles vanzelf steeds beter wordt. Het klimaat probleem is  en blijft een reeël probleem. “Problemen zijn echt en er komt geen toverkunst aan te pas. We zitten in de race tegen klimaatverandering.” Maar de beschikbaarheid van goedkope energie zal ontegenzeggelijk grote gevolgen hebben. “Er zijn veel uitdagingen.  Leren, schoon water, de productie van voldoende voedsel en het klimaat probleem. Alles hangt samen met energie.”