Een van de leukste elementen van South By South West in Austin, Texas, is de startup accelerator. Na een zware selectie mogen 5 startups in 10 categorieën pitchen voor een deskundige jury. De winnaars per categorie mogen in de Super Accelerator finale opdraven. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg legden de pitches van alle winnaars vast en vroegen jurylid Werner Vogels per beginnend bedrijf commentaar te leveren. Iedere werkdag presenteren we je deze week 2 startups en het commentaar van Vogels.

SOUND SCOUTS (winnaar Health and Wearables)

http://www.soundscouts.com.au

Sydney, New South Wales, Australia

“Sound Scouts utilizes game-based technology to deliver an accessible reliable low cost hearing screening solution to eliminate undetected hearing loss and elevate life outcomes.”

THIMBLE (winnaar Innovative World Technologies)

http://www.thimble.io

Buffalo, NY, USA

“Thimble teaches beginners a basic understanding of building electronics through a monthly kit with carefully curated and easy to follow instructions. Examples include a wifi-robot, weather station, quadcopter, etcetera.”