Op het jaarlijkse F8 developers congres geeft Facebook een inkijkje in de toekomst van het bedrijf. In nieuwe features, nieuwe toepassingen, nieuwe accenten. In trends waarin het bedrijf gelooft. En daarom alleen al belangrijk. Wired vat de hoogtepunten samen. Een paar punten:

  • The camera is everything. De camera is het belangrijkste ding op je mobiel. Er komen steeds meer elementen om beeld te verrijken. 360 graden beeld, augmented reality, filters, etcetera.
  • AR will be huge. Op dit soort momenten moet ik altijd aan ons eigen Layar denken dat te vroeg in de tijd was. Want nu lijken we eindelijk wel toe aan het samengaan van online en offline. “Augmented Reality is going to be a thing in the future”, zegt Facebook. “Leave messages on the fridge for your spouse, or tag businesses with floating notes and tips written on walls.”
  • VR gets social. Bouw eigen werelden in Facebook Spaces en hang er met je vrienden rond. Facebook zet vol in op Virtual Reality.
  • Music and games in Messenger. Voor wie wel social wil zijn, maar zonder VR bril, wordt messenger een steeds rijkere omgeving waarbinnen je straks ook spellen kunt spelen en muziek kunt luisteren.
  • Messenger bots get more capable. Bots in Messenger worden slimmer en relevanter.  “You’re in a Lyft, gliding over to Veronica’s house for girls’ night, chatting in Messenger all the while. Somebody suggests Thai food, and the Messenger bots go to work. Your favorite restaurant pops up, everyone browses the menu and adds their desired items to the cart, and the bot handles the mobile payment.”
Erwin Blom

Augmented reality, Messenger upgrades, and more.