Via ons eigen The Innovation Station (’s werelds grootste collectie video’s over innovatie), stuitte ik op een video over AutoDraw van Google. Met inzet van Artificial Intelligence probeert Autodraw de patronen te herkennen die je tracht te tekenen en komt met suggesties gemaakt door mensen die wel kunnen tekenen 😉

Maak een wiebelig rondje en Autodraw suggereert een keurig getekende cirkel, een bal en een maan. Teken een vierkant en er komen suggesties als een computer, een koffer en een koelkast. En vul je tekening verder in en Google komt met nieuwe suggesties die als het goed is dichter bij je bedoeling liggen.

Soms is het een gedoe om bij je voorwerp van keuze te belanden, maar vaak helpt het je iets beters presenteren dan je zelf had gekund. Probeer maar eens!

Erwin Blom

According to Simone de Bruin ‟This is something you have to try immediately: AutoDraw by Google helps turn your doodles into recognizable images with machine learning.”

__________________________________________________________________________________
Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO