De reactie op de Handpicked van gisteren van Anna Maria Giannatassio, oftewel Puur, komt rechtstreeks uit haar hart:

“O wat ben ik het hier zo niet mee eens! Niets over Instagram, niets over Snapchat.  Geval van iemand die niet alleen de boot mist, maar ook niet weet waar de boot vandaan vertrok.”

“Tuurlijk helpt inkopen ook, maaaarrrrrr echte oprechte mooie goede slimme leuke spannende enge coole dingen worden altijd opgepakt door anderen. Zo werkt het namelijk! Goede dingen blijven en evolueren. De rest dooft.”

Even terug grijpend naar gisteren. Ik wees toen op een blog waarin geschreven werd dat we met zijn allen voor het effect beter gewoon maar reclame bij sociale netwerken kunnen inkopen dan hopen dat unieke eigen inhoud organisch zijn weg wel vindt. De cijfers die hij liet zien onderstreepten de beperkte impact van berichten op o.a. Facebook.

Natuurlijk was zijn verhaal extreem, maar tegelijk is het ook wel eens goed om weer even stil te staan bij belofte en werkelijkheid.

Het idee achter bloggen en social media is of was: voeg waarde toe en je zult waarde ontvangen. Dus bijvoorbeeld, ga bloggen over je deskundigheid, vertel over je ervaringen, deel je kennis. Daarmee laat je zien dat je deskundig bent. En als mensen dan op zoek zijn naar een specialist, dan komen ze bij jou.

Ik geloof nog altijd heel erg dat dat een goede methode is. Want dankzij social media weet ik dat je bij Puur moet zijn voor een goed verzorgd en uniek feestje, dankzij social media weet ik dat je bij Esther Gons en Timan Rebel o.a. moet zijn als je als bedrijf wilt innoveren als een startup, dankzij social media weet ik dat Marco Derksen zich toelegt op digitale transformatie. Erover praten, erover delen, het werkt kennelijk.

Tegelijk weet ik uit eigen ervaring ook dat je de verwachtingen niet te hoog gespannen moet laten zijn. Want hoelang publiceer ik al dagelijks over media, innovatie, communicatie, etcetera? Heel lang! En behalve lol (ook belangrijk), hoeveel werk is daaruit rechtstreeks uit voortgekomen?  Verdomd weinig.

Jullie kunnen vandaag mijn ongelijk bewijzen (kom maar door je met je verzoeken tot mediaformats, innovatiesessies, presentaties, dagvoorzitterschappen en meer 😉 ), maar ik denk dat uiteindelijk de wereld niet heel erg veranderd is. Dat je fysieke netwerk je nog altijd je klussen oplevert, dat ouderwetse rechtstreekse sales werkt en dat good old advertenties dat kennelijk ook nog altijd gewoon doen.

Dus: blijven doen, dat delen van je kennis en kunde. Ik stop ook niet. Maar ‘don’t get your hopes too high’! We leven kennelijk in de tijd van de ontnuchtering  van het internet. Althans voor mij. Het is even niet anders 😉

Namens Fast Moving Targets, je weet wel, specialisten in media en innovatie 😉 , groet ik U!

Erwin Blom

__________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO