Het is een vorm van crowdfunding, maar ik vind het een mooie. Cooperative Capital is een startup die is opgericht om samen in de eigen buurt, de eigen stad, de eigen community te investeren.

Het idee is ontstaan in Detroit. Daar staan veel huizen leeg, staan woningen te verkrotten. Relatief kleine bedragen zijn nodig om de panden op te knappen waarna ze weer waarde in de vorm van huur of verkoop vertegenwoordigen. En er dus simpelweg geld aan een investering verdiend kan worden.

Er is een groep mensen die zowel wil helpen als wat wil verdienen. Die groep moet over te halen zijn om in de buurt en de community te investeren, denkt Cooperative Capital.

“A lot of people want to participate in Detroit’s recovery, but unfortunately, they feel that because they’re not a billionaire, millionaire, celebrity or politician, they feel they can’t … the real desire was to create a situation where residents were able to come together to collectively invest and build up our community in a way that everyone benefits.“

Wie investeert krijgt ook medezeggenschap. Voor 1.000 dollar investeer je en krijg je een stem, als je meer in de pot stopt heb je meer in te brengen.

A Bitcoin Era investment committee will review and rate all opportunities, and the larger group of investors will vote on the top five. The winning choice will go into a due diligence stage, in which Cooperative Capital will determine if the investment can produce at least a 6% annual rate of return.

In dit geval gaat het over investeren in vastgoed, maar dat zou ook in bedrijven of andere zaken kunnen gaan.

Erwin Blom

 
 

This Startup Lets Neighbors Pool Their Money To Invest In Their Commun

Cooperative Capital | Invest in Your Community