We beginnen als Fast Moving Targets iets helemaal nieuws: Productschool. We helpen je zonder technische kennis in 12 weken van een idee een product te maken.

Daarover straks veel meer. Maar eerst de aanleiding.

Productschool is vanwege persoonlijke frustratie ontstaan. In eerste instantie hielpen technologische ontwikkelingen mij meer onafhankelijk te kunnen werken. Dankzij audiosoftware ProTools had ik bij de VPRO geen technicus meer nodig om radioprogramma’s te monteren, dankzij videosoftware Final Cut Pro kon ik zelf tv maken, dankzij eenvoudige tools kon ik een blog beginnen. Maar daarna kwam er een periode waarin de technische complexiteit weer toenam. Je kon weinig zonder programmeurs, zonder echte technische kennis. Lange tijd werkte ik bij de VPRO waar de beste mensen actief waren met wie we onze mooie ideeen konden realiseren.

Maar toen ik daar weg ging, moest ik het anders zien te rooien. En had ik voor bijna ieder idee dat ik wilde uitvoeren andere mensen en dus geld nodig. Frustrerend. Want dat geld had ik lang niet altijd.

We zijn nu weer in een andere tijd aan het belanden. En daar word ik blij van. Want steeds meer techniek komt beschikbaar zonder dat technische kennis nodig is. Dat betekent dat het weer over de kwaliteit van het idee, de uitvoering, het concept kan gaan. We zijn weer in een tijd waar techniek je helpt producten te maken, helpt je verhalen te vertellen, helpt je spullen te verkopen, helpt je te innoveren met je bedrijf of organisatie. En dat op een eenvoudige manier. Daar gaan we je bij helpen. Dat is wat we willen: al die creativiteit die er is, al die ideeen die er zijn, handen en voeten geven.

We willen natuurlijk niet zeggen dat je nooit meer een programmeur nodig hebt. Natuurlijk niet. Maar als je de lessen en cursussen van Productschool volgt kun je op zijn minst prototypes of eerste versies maken, kun je laten zien dat er een markt voor je idee of product is. Dan hoef je pas weer deskundige mensen in te huren als het geld het toelaat.

Samenvattend: Productschool is er voor de rest van ons; de mensen met ideeën, maar zonder technische kennis. Wij gaan je helpen zonder code grote stappen te zetten. Van idee naar product. Van product naar geoliede machine.

Laat me weten wat je er van vindt! En meld je aan!

En als je andere mensen kent voor wie het wat zou kunnen zijn, vertel het verder!

Namens Fast Moving Targets én Productschool,

Erwin Blom
Dit is Productschool!

Bekijk het aanbod. Productschool: in 12 weken van idee naar product

En laat je inspireren!

Check het Productschool magazine vol inspiratie: cases, tools en meer!

Tot zover vrienden!
Hopelijk zijn jullie even enthousiast als wij!
Erwin Blom