De kracht van machine learning
Ik heb in Handpicked al vaker voorbeelden van de kracht van Artificial Intelligence of meer specifiek machine learning beschreven.

Bijvoorbeeld ging het een keer over Quickdraw, hoe Google patronen leert herkennen door tekeningen van mensen te analyseren.

Monique van Dusseldorp wees me in diezelfde lijn gisteren op UIzard, een startup die patronen herkent en schetsen van papier omzet in strakke prototypes met bijbehorende code. Bekijk de onderstaande korte video. Indrukwekkend.

Tony Beltramelli - Converting Hand-Drawn Wireframes to Prototypes with Deep Learning on Vimeo

Tony Beltramelli – Converting Hand-Drawn Wireframes to Prototypes with Deep Learning on Vimeo

Het is weer zo’n voorbeeld van geavanceerde techniek die over tijd beschikbaar voor iedereen komt. Nu is ie nog bedacht om de designers en programmeurs sneller en makkelijker te laten werken. Maar de tijd nadert rap dat we door een idee te schetsen ook echt een product kunnen maken. Barrières vervallen.

Tegen die tijd voegen we die ook toe aan Productschool, het initiatief dat we gisteren aankondigden. De reacties op de belofte ‘In 12 weken van idee naar product’ waren enthousiast. Meld je ook aanom vanaf 1 oktober aan de slag te gaan. Gaan we samen mooie dingen maken. Leuk en leerzaam!

Nog even op een rij wat mogelijk is

Maar wat kun je dan allemaal maken in 12 weken?

En helemaal gratis: een verzameling tools

Productschool.nl Toolkit