Ik heb jullie recent over Appsheet verteld, een tool waarmee je op basis van een spreadsheet een app kunt bouwen. Ik ben daar veel mee aan het spelen. Je kunt er zeer geavanceerde apps mee bouwen, net zoals je met spreadsheets complexe zaken kunt uitvoeren.

Maar zover ben ik nog niet. Ik hou het nog bij de simpele zaken. Maar ook dan kan al heel veel.

Het uitvogelen van tools is het leukst als je een concreet doel hebt. Ik besloot een app te maken voor de band van mijn kinderen die morgen voor twee weken naar Engeland gaan. Zodat ze alle benodigde info altijd bij de hand hebben.

Ik vulde een Google Sheet met alle benodigde data, zij krijgen een app…

  • Waarmee ze alle info rondom optreden en verblijf bij de hand hebben.
  • Waarmee ze rechtstreeks uit de app naar zaal of hotel kunnen bellen, mailen of sms-en.
  • Waarmee ze de lokatie van hotel en zaal op de kaart kunnen zien en naar Google Maps voor route kunnen springen.
  • Waarmee ze onkosten kunnen bijhouden (inclusief scan van rekening).
  • Waarmee ze todo’s kunnen aanmaken en afvinken.
  • Waarmee ze hotel kunnen ‘raten’ voor toekomstig gebruik.
  • Etcetera
En ik deed weinig meer dan een spreadsheet met data vullen. Appsheet zorgde voor de magic.
Bekijk hier in de video hoe ik in 10 minuten het belangrijkste deel van de app bij elkaar klikte.
Over 2 weken weet ik of ze er blij mee waren.