Terugblikken en vooruitkijken met FMT 2011-2012, een overzicht

Een mooie afsluiter van een geslaagd experiment. Terug & Vooruit is voor herhaling vatbaar. Esther Gons vat mooi samen!

Terug & Vooruit: Bert de Boer (Hollandstar) 2011 was het jaar van hard met hagel schieten

Innoveer en sta alsjeblieft niet stil. Bert de Boer is duidelijk over zijn wens voor het komend jaar. En zag dit jaar dat bedrijven die zijn motto al in praktijk brachten en zo kozen voor een duidelijke focus, in plaats van in paniek met hagel te schieten, vaak nog heel goed op de huidige markt kunnen opereren.

Terug & Vooruit: Stephan Verveen (Funnel Vision) zag in 2011 grote gevestigde bolwerken aanlsuiting zoeken bij bottom-up bewegingen

Gevestigde bolwerken lijken de democratie opnieuw uit te vinden. Nano-multinationals krijgen een steeds belangrijker rol. En het zou fantastisch zijn wanneer Buma/Stemra haar luiken opent. Stephan Verveen ziet en verwacht veel beweging in het Nederland van nu.

Terug & Vooruit: Voor Joeke-Remkus de Vries was 2011 het jaar van de doorbraak van HTLM5

2011 was het jaar van de plannen en de doorbraak. 2012 wordt het jaar van de toepassing, dooronwikkeling en praktijk. Dat geldt voor zowel HTLM5 als voor de twee startups waar Remkus bij betrokken is.

Terug & Vooruit: Iskander Smit (Info.nl) ziet dat digitaal een primair doel van mensen is geworden

Iskander Smit ziet, net als anderen in deze serie, 2011 als het jaar van de definitieve doorbraak van online. Mensen zijn continu online en verwachten dat ook van anderen. Digitaal is niet meer iets van ‘erbij’, maar het is een wezelijk onderdeel van ons leven geworden. Die trend zal zich alleen maar voortzetten. Mits er tijdig duidelijke afspraken worden gemaakt over het eigendomsrecht van data.

Terug & Vooruit: Ron van der Sterren wil dat video echt sociaal wordt

2011 bood geen verassingen. Maar wel tekenen dat hij op de goeie weg zit. En dat is altijd fijn wanneer je net voor jezelf bent begonnen. 2012 moet daarom het jaar van sociale video worden. Ron van der Sterren is er klaar voor.