[Dit is onderdeel van het project De Realtime Revolutie. Koop het mooie door @wilg vormgegeven papieren boek (20 euro) of de ePub (10 euro)]

Naam
Jacqueline Fackeldey

Twitternaam
@fackeldeyfinds

Met andere twitteraars of tweeps zoals ze zichzelf ook wel noemen heb ik het er regelmatig over: Over de nog altijd vernietigende en de met hoongelach gepaard gaande reacties die je krijgt van mensen die zelf niet twitteren maar natuurlijk wel precies weten waarom het belachelijk is dat anderen het wel doen. Op de een of andere manier raakt Twitter mensen in hun hart (al zullen ze dat zelf niet toegeven) want anders zou het nooit zoveel afkeer en weerstand blijven oproepen.

Mij raakt Twitter trouwens ook in mijn hart en er gebeurt regelmatig zoveel moois en hartverwarmends op Twitter dat ik daar regelmatig een blogpost of artikel aan wijd. Dat zal niks veranderen aan het hoongelach en de minachtende reacties, want die zullen ongetwijfeld blijven komen maar daar kan ik mee leven omdat ik de andere kant van het verhaal dagelijks ervaar, meemaak en er actief aan deelneem.

Tweepcare

Neem nou de FiederFiets, waarop @fiederels in het onderstaande filmpje voorbij komt scheuren. Een fiets die een aantal twitteraars o.l.v @VrouwV in minder dag een dag voor Els bij elkaar hebben gelapt nadat haar andere (onverzekerde) elektrische fiets eerder deze week gestolen was en ze geen geld had voor een nieuwe. Een fiets die trouwens ook meteen verzekerd is voor 3 jaar omdat een twitterend verzekeringskantoor zo vriendelijk was om dat meteen te regelen.

Dit is maar één voorbeeld van wat inmiddels tweepcare is gaan heten en dat is niks anders dan de zorg en de hulp waarmee de twitteraars zieke of anderszins niet blije en/of om hulp en advies vragende twitteraars omringen. Want Twitter gaat niet aleen maar over leuke dingen, het gaat over het leven en soms ook over de dood, over plezier en verdriet, over vallen en opstaan en over alles wat mensen bezighoudt.

Al met al past het aloude spreekwoord ‘Een kleine moeite, een groot plezier’ dus prima bij Twitter. Want die 140 tekens die je tot je beschikking hebt zorgen elke dag voor een groot plezier, voor steun met op zijn tijd, een goed advies, een luisterend oor, een gouden tip, een verhelderend inzicht, een schouderklop, een grap die je van je stoel laat vallen van het lachen en nog veel meer mooie dingen zoals de Fiederfiets of een bezoek aan Davos. Want daar ben ik @fiederels, die er tijdelijk in het Nederlands Astma Centrum verbleef, vorig jaar gaan opzoeken en dat allemaal dankzij Twitter.

[Bovenstaand stuk wordt een hoofdstuk in de gepersonaliseerde versie van De Realtime Revolutie van Jacqueline Fackeldey. Je kunt ook een eigen versie in een oplage van 1 krijgen. Je kunt die optie hier aanschaffen. Maar ook als je dat niet wil, waarderen we je bijdrage! Lever input voor het boek ‘De Realtime Revolutie; Hoe Twitter (bijna) alles verandert’ door onze vragenlijst in te vullen. ]