[Dit is onderdeel van het project De Realtime Revolutie. Koop het mooie door @wilg vormgegeven papieren boek (20 euro) of de ePub (10 euro)]

Naam:

Mark Klein

Twitter:

@Kleine_Mark

Wat is voor jou de kracht van Twitter?
In hoofdlijnen heeft Twitter twee voorname krachten. Het geeft mij de kans mensen (beter) te leren kennen, en het biedt de mogelijkheid om nieuws en informatie te volgen over onderwerpen die mij interesseren, sneller en talrijker dan wel ander medium dan ook.

Wat is voor jou de zwakte van Twitter?
“Een intrinsieke zwakte is ook de kracht: de korte boodschap. Behalve de vele voordelen, is het grote nadeel dat dit (vaak) ten koste gaat van de nuance, en tot gevolg heeft dat mensen elkaar in de haren vliegen. Vaak omdat ze elkaar niet goed hebben begrepen.
Verder zou ik sommige mensen tijdelijk ‘uit’ willen kunnen zetten. Simpelweg bij het account een optie ‘toon tweets niet in timeline’. Voornamelijk handig tijdens voetbalwedstrijden, stomme talentshows of ander irritant massavermaak.”

Wat is jouw meest waardevolle ervaring op Twitter?
Er is niet één ervaring die er uit springt. Althans, er schiet me niets te binnen.

Wat is jouw meest vervelende ervaring op Twitter?
Moeten zien dat twee mensen, die ik beiden waardeer, elkaar continue het leven zuur maken.

Wie is je favoriete Twitteraar en waarom?
@binnenkantpaal. Buiten een bijzonder grappig mens, ook een bijzonder uitgesproken mens. Heeft het regelmatig aan de stok met anderen, maar is daarbij zelden te betrappen op onredelijkheid, of laag-bij-de-grondse tweets. Is wel regelmatig te betrappen op zeer grappige spitsvondigheden.

Wat is je favoriete Twitter-gebeurtenis en waarom?
Ik hou niet van speciale twitter-evenementen. Dat neigt mij veel te veel naar sektevormingen.

Wat gezegd moet …
Ik wil een verbod op alle verhaspelingen met twitter. Dus geen: twexit, tweetups, twollicitaties enzovoorts. Stomme twoordspelingen.