Company: WEBclusive

Top Names Crowdfunding special: “We staan pas aan het begin”

In 2011 werd Nederland via crowdfunding een bedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald. In 2012 steeg dat cijfer al naar 14 miljoen euro. En naar verwachting zal dat in 2013 nog veel meer zijn. In Top Names vier ervaringsdeskundigen aan het woord.

Fast Moving Trend: Doe Het Samen. Social media nog lang niet op hoogtepunt

De voorhoede vindt het onderwerp social media inmiddels een beetje saai, de groep daarachter moet de kracht nog ontdekken. Social media heeft hoogtepunt nog lang niet bereikt. Aflevering uit de serie Fast Moving Trends.

Een trotse Ronald Kleverlaan: het eerste crowdfundmiljoen is via onze projecten binnengehaald!

De bedragen in Amerika zijn veel groter, maar toch is het eerste miljoen dat binnenkwam via de crowdfundsites die WEBclusive bouwde ook een mijlpaal te noemen. Ronald Kleverlaan schat dat in de afgelopen jaren in Nederland twee a drie miljoen via crowdfunding werd opgehaald. Volgens hem is het een snel groeiende manier van financieren.

Ronald Kleverlaan: Grootste winst van crowdfunding? Een fanbase!

Wie: Ronald Kleverlaan is oprichter van WEBclusive, een internetbureau in Amsterdam, gespecialiseerd in crowdfunding. Kleverlaan geeft advies op terrein van crowdfunding, ondersteunt bedrijven en projecten en schrijft met regelmaat over dit onderwerp op Frankwatching. Op dit moment is WEBclusive bezig met het ontwikkelen van een speciaal crowdfunding product waarmee individuen hun eigen project kunnen managen. »