Daan Weddepohl is oprichter van Peerby, een platform om spullen te delen met je buren, en oud finalist van de Accenture Innovation Awards. Hij is een van de innovators van startups en gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over het innovatieve karakter van Peerby en het al dan niet innovatieve klimaat in Nederland.

Weddepohl over innovatie:

“De definitie van innovatie voor mij is dat innovatie iets is dat nog nooit eerder is gedaan. De meeste mensen willen dat de dingen blijven zoals ze zijn, maar voor mij is verandering een warme deken. Ik vind het interessant om over de toekomst en echt nieuwe dingen na te denken.”

 “Om ons bedrijf innovatief te houden, probeer ik altijd uit te leggen dat we een tijdelijke organisatie zijn die op zoek is naar wat we uiteindelijk gaan worden. Als we vandaag doen wat we gisteren deden, dan gaat er iets niet goed.”

 “Om te innoveren moet je werken vanuit passie en niet uit angst. Innoveren is iets moeilijks, want heel veel mensen zeggen: het kan niet, het werkt niet, het lukt niet. Vervolgens moet jij degene zijn die zegt: ik ga het toch proberen.”

 “Verder moet je niet vasthouden aan wat er is, maar iedere keer met een schone lei beginnen. Probeer te leven met het gevoel alsof je bij nul begint.”

[Fast Moving Targets was bij de Accenture Innovation Awards. Bekijk hier alle gesprekken]