Het Solar Team Eindhoven bestaat uit 21 studenten van de TU Eindhoven en is in de race voor de World Solar Challenge in 2015. Het team maakte ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie en was één van de finalisten voor de Accenture Innovation Awards. Het Solar Team Eindhoven is is één van de startups en gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Tommie Perenboom en Liselotte Kockelkoren over innovatie:

“Een belangrijke ingrediënt om te kunnen innoveren is een hele open mind. Je moet niks gek vinden, want anders loop je het risico bij iets te blijven hangen. En daarnaast gewoon proberen: probeer en je ziet vanzelf waar het schip strandt.”

“Je moet geen genoegen nemen bij wat al bestaat. Altijd opnieuw bedenken: waarom is dat eigenlijk zo? Kan het niet anders? Kan het niet handiger?”

“Omdat wij een studententeam zijn, hebben we niet te maken met belangen die vaak in een bedrijf spelen. Wij zijn heel vrij om te doen wat wij willen en juist voor de toekomst te gaan, zonder over winst te hoeven nadenken.”

“Wat bedrijven van ons kunnen leren? Er zijn geen gekke dingen!”

[Fast Moving Targets was bij de Accenture Innovation Awards. Bekijk hier alle gesprekken]