FMT Workforce is een initiatief van innovatieplatform Fast Moving Targets en internet startup Mobbr. Bij deze online community kunnen bedrijven  opdrachten neerleggen op het gebied van media, technologie en innovatie. Met de FMT Workforce wil Fast Moving Targets het meest waardevolle van de site beter benutten: de collectieve kennis van haar publiek. Tegelijk wordt een nieuwe manier van geld verdienen geïntroduceerd, zowel voor de deelnemers als voor de website.

Business crowdsourcing

“Tot nu toe was het voor mensen heel normaal om online geld uit te geven, maar niet om online geld te verdienen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten”, zegt  initiatiefnemer Erwin Blom. “Een deel van de opbrengsten gaat namelijk naar FMT Workforce zelf en de rest wordt verdeeld onder de bijdragers naar rato van hun participatie.”

Hiermee speelt de FMT Workforce in op de trend van het zogenaamde business process crowdsourcing, waarbij bedrijven de hulp van online professionals inroepen bij het oplossen van vraagstukken en het uitvoeren van projecten. Een markt die wereldwijd jaarlijks al goed is voor ongeveer een miljard euro, maar waar door ‘gewone’ websites nog niet op ingespeeld wordt.

Van brainstorm tot realisatie

De opdrachten worden uitgevoerd op de website van FMT Workforce zelf via een vraag en antwoord-format. “Bedrijven kunnen bij ons terecht voor onderzoek, brainstorms, ontwerp en realisatie in de sfeer van media, technologie en innovatie.”, zegt Blom. De bedrijven en organisaties die al interesse hebben getoond om in de eerste ronde mee te doen zijn o.a. TMG, Ministerie van OC&W, Vebego, Paradiso, ABN/AMRO en Kennisnet.

De technische realisatie van FMT Workforce is verzorgd door Mobbr. Deze internet startup, onderdeel van de technische bedrijfsincubator YES!Delft, biedt een volledige oplossing voor websites om geld te verdienen samen met hun publiek. Naast een handige wegwijzer in de benodigde software en een complete betaaloplossing, biedt Mobbr een dashboard omgeving waar opdrachtgevers, websites en professionals elkaar makkelijk kunnen vinden.

Ga naar de FMT Workforce in actie!

Wil je als bedrijf ook opdrachten bij de FMT Workforce neerleggen? Mail info@fastmovingtargets.nl De introductieprijs is 500 euro ex btw.

Hoe het werkt?

Voor een bedrijf:

Neem contact op via info@fastmovingtargets.nl en laat weten dat je een opdracht / vraag wilt plaatsen. Samen werken we in de beginfase de opdracht of vraag uit. De introductieprijs is 500 euro ex btw.

Als persoon:

Log in, lees de vragen en opdrachten goed en ga aan de slag. Antwoorden zijn waardevol, maar reacties op anderen en stemmen uitdelen aan antwoorden en reacties ook. Al die elementen voegen waarde aan de FMT Workforce toe en leveren aan het eind van de rit zowel reputatie als geld op.