Person: Daan Weddepohl

Daan Weddepohl (Peerby): “Probeer te leven met het gevoel alsof je bij nul begint”

Daan Weddepohl is oprichter van Peerby, een platform om spullen te delen met je buren, en oud finalist van de Accenture Innovation Awards. Hij is een van de innovators van startups en gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over het innovatieve karakter van Peerby en het al dan niet innovatieve klimaat in Nederland.

Met 1,7 miljoen wil Peerby internationaal groeien

Peerby haalt 1,7 miljoen aan investering op en wil daar internationaal mee groeien. Fast Moving Targets volgt het bedrijf van Daan Weddepohl al vanaf het begin, 2012. Kijk maar!

Daan Weddepohl (Peerby): Eerst groeien, dan geld verdienen

“Wat wij doen is technisch gezien niet heel complex, maar voordat wij het mensenlijk gedrag zo konden kanaliseren dat mensen ook echt van elkaar gingen lenen dat heeft best wel even geduurd”, aldus Peerby oprichter Daan Weddepohl. Zijn site, waarmee buurtbewoners van alles van elkaar kunnen lenen, groeit gestaag. Weddepohl vertelt er over in Top Names.

Daan Weddepohl (Peerby): “We dromen van een overstap naar Amerika”

Met Peerby verbindt Daan Weddepohl mensen in een wijk door ze elkaar hun spullen uit te laten lenen. In deze Top Names vertelt Weddepohl over de internationale plannen die hij heeft met zijn lokale, sociale én duurzame alternatief voor onze wegwerpcultuur.