Person: Ernst-Jan Pfauth

Ernst Jan-Pfauth (De Correspondent): “Media moeten af van advertenties”

In een tijd waarin veel kranten en tijdschriften hun lezersaantallen zien terug lopen en het vertrouwen in de journalistiek op een dieptepunt lijkt te staan gaat het met het online journalistieke platform de Correspondent juist goed. De ledenaantallen en het bereik groeien. Uitgever Ernst Jan Pfauth vertelt in Top Names over de strategie, het buitenland en de noodzaak voor goede journalistiek.

Ernst-Jan Pfauth: “De Correspondent heeft internationale ambities”

Ruim een jaar gelden haalde de Correspondent live in de uitzending bij Top Names het door hen gesteld doel: de crowdfunding campagne haalde de grens van 20.000 leden die allemaal 60 euro betaalden. Daarmee kon het journalistieke platform van start. Een jaar later vertelt uitgever Ernst-Jan Pfauth hoe het afgelopen jaar verlopen is en wat de toekomstplannen zijn.

Fast Moving Trend: Doe Het Deskundig. De oprukkende onmisbare gids

Wat is die overdaad van internet vaak heerlijk. En wat haten we de overdaad evenzo. Vandaar dat ‘curation’ een van de belangrijke begrippen van dit moment is. Wie filtert de inhoud? De deskundige? Onze vrienden? Het internet? De zoektocht is bezig!

Ernst-Jan Pfauth: Het web is een schatkamer waar het een zooitje is

Ernst-Jan Pfauth heeft na het opzetten van succesvolle blogs bij The Next Web en NRC een nieuwe missie: orde in de chaos van het web scheppen. Hij is niet de enige. Maar hij gaat het met Brainsley anders doen, belooft hij.

Show Me Your App: Ernst-Jan Pfauth (Brainsley) en Evernote

Zonder welke app kun je niet? Show Me Your App is een rubriek in het programma iCulture Weekly dat iPhoneclub en Fast Moving targets maken. Ernst-Jan Pfauth kan niet zonder Evernote.