Person: Gilles de Smit

Gilles de Smit: “22tracks is een kwaliteits keurmerk geworden”

Het vijf jaar oude 22tracks heeft geen 22 vestigingen, zoals eerder verwacht, en ook zijn de naburige rechten met alle platenmaatschappijen nog niet geregeld. Maar de Amsterdamse online jukebox timmert wel flink aan de weg. Volledig op eigen kracht heeft het bedrijf de rode cijfers achter zich gelaten en breidt langzaam maar zeker uit. Op diverse fronten. Gilles de Smit vertelt. Een nieuwe aflevering van Top Names.

Startups in Nederland: “Het gaat goed, maar het kan altijd beter!”

Een overvolle Top Names. Startups die eerder te gast waren, kwamen vertellen hoe ze ervoor staan. Een bont gezelschap schoof aan in het kader van de Amsterdam Startup Week.

22Tracks: Fuck it! Gewoon beginnen!

Fast Moving Targets gaat naar Noorderslag / Eurosonic en zet in de opmaat Nederlandse muziekstartups in het zonnetje. Zoals 22Tracks.

Top Names SxSW special! Over trends en ontwikkelingen…

Een Top Names special uit Austin, Texas. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg doen verslag van South By South West met de Nederlandse delegatie.

Fast Moving Trend: Doe Het Deskundig. De oprukkende onmisbare gids

Wat is die overdaad van internet vaak heerlijk. En wat haten we de overdaad evenzo. Vandaar dat ‘curation’ een van de belangrijke begrippen van dit moment is. Wie filtert de inhoud? De deskundige? Onze vrienden? Het internet? De zoektocht is bezig!

Gilles de Smit (22tracks): “Een startup moet gewoon beginnen en niet kijken naar de valkuilen”

22tracks wil aanwezig zijn in 22 steden. Gilles de Smit vertelt in Top Names in gesprek met Erwin Blom hoe de Amsterdamse startup rechtenhobbels nam en in de zwarte cijfers belandde.