Person: Guido van Nispen

Guido van Nispen (PCENL): “Stel de mens centraal in de economie”

We leven in economisch onrustige tijden. Enerzijds zijn er bedrijfstakken met grote personeelstekorten, denk aan het onderwijs of de horeca. En anderzijds verdwijnen steeds meer banen dankzij automatisering. De oplossing? Van taakgerichte economie naar mens gerichte economie gaan. Guido van Nispen vertelt in Top Names over de people centred economy. Nu ook in Nederland.

Guido van Nispen (Uitgever PCE): “Een baan geeft mensen waardigheid”

Vroeger ging je aan het werk bij een bedrijf om daar 40 jaar later met pensioen te gaan. Jongeren van nu moeten minimaal 50 jaar werken in een wereld vol onzekerheid. In the People Centered Economy staat dat thema centraal. Uitgever Guido van Nispen vertelt in Top Names over waardigheid, werk, kunstmatige intelligentie en verantwoordelijkheid nemen.

Guido van Nispen (ANP): “Bij ons is alles technologie gedreven”

Het ANP werd 80 jaar geleden door 71 kranten opgericht. Zodat niet elke krant achter hetzelfde nieuws aan hoefde te jagen en geld en mankracht in specifieke verdieping konden stoppen. Die principes gelden vandaag de dag nog steeds. Maar de wereld is wel veranderd: nieuws is sneller, digitaler en goedkoper geworden. Veel mensen denken dat nieuws gratis is. CEO Guido van Nispen in Top Names over de uitdagingen en kansen voor het ANP.