Person: Maarten den Braber

Maarten den Braber (SingularityU NL): “Wij geloven in technologie voor het oplossen van echte problemen”

Voor elk probleem waar we in de wereld tegenaan lopen is een technologische oplossing denkbaar. Dat is de filosofie van de SingularityU. Co-founder Maarten den Braber vertelt in Top Names over optimisme, nuance, de brede aanpak van problemen en strategie.

Maarten den Braber (Rockstart Digital Health): “Met zeuren verander je niks. Je moet aan de slag.”

Technologische vernieuwing in de gezondheidszorg is noodzakelijk, maar vraag extra doorzettingsvermogen. Ondernemers krijgen niet alleen te maken met gebruikers, maar ook met ziekenhuizen, artsen, verzekeraars en de overheid. Toch start accelerator Rockstart met een nieuwe divisie en gaat op zoek naar vernieuwers in de gezondheid. Maarten den Braber vertelt in Top Names over het hoe en waarom.

Maarten den Braber (Quantified Self Europe): Het delen van persoonlijke data is niet persé logisch

Meten is weten. Dat is handig wanneer het jezelf betreft: slaap ik wel genoeg? beweeg ik niet te weinig? eet ik niet te veel? Maar wanneer deze data in handen van bedrijven valt ben ik daar dan nog steeds gelukkig mee? The Quantifield Self beweging pleit voor een kritische houding. Pleitbezorger en meter van het eerste uur Maarten den Braber was te gast in Top Names en ligt dit standpunt toe.

Maarten den Braber: Quantified Self gaat wereldwijd impact hebben

Maarten den Braber, één van de organisatoren van de conferentie Quantified Self Europe, kijkt tevreden terug. Twee dagen kwamen zo’n 300 mensen van over de hele wereld in Amsterdam bij elkaar om te praten, discussiëren, voorbeelden te laten zien en persoonlijke experimenten te delen. Hij praat erover in Top Names.

Alles is meetbaar, Fast Moving Targets op Quantified Self Europe

Fast Moving Targets doet zaterdag en zondag verslag van Quantified Self, het tweedaagse evenement over alles dat meetbaar is rondom doen en laten van de mens. En hoe dat ons leven beïnvloedt.

Fast Moving Trend: Doe Het Zelf. Zonder tussenkomst van producent naar consument

Fast Moving Targets zet de trends op rij. Als er één de boventoon voert is het Doe Het Zelf. Van zelf publiceren tot zelf fabriceren tot zelf meten en weten. De eerste in de serie Fast Moving Trends.

Maarten den Braber: Alles is meetbaar, maar wat doe je ermee?

Alles wordt door internet aan elkaar geknoopt. Steeds meer gegevens over onszelf worden beschikbaar. Ook over lijf en gezondheid. Wat is het en wat kun je ermee? Erwin Blom en Roeland Stekelenburg in gesprek over Quantified Self met Maarten den Braber.