Person: Rutger van Zuidam

Rutger van Zuidam (DutchChain): “Een efficiënter leven met behulp van blockchain”

Blockchain technologie moet tastbaar worden. Het moet voorbij de moeilijk te begrijpen theorie zien te komen. DutchChain werkt daar aan. Het Groningse bedrijf werkt aan toepassingen die door normale mensen kunnen worden gebruikt. Founder Rutger van Zuidam vertelt in Top Names over die toepassingen, de voordelen en de toekomst van blockchain.

Groningen kent een hoge gunfactor #Groningenspecial

Top Names was op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. Een rondje Groningen met Jarno Duursma van The Social Media Club Groningen, Tjitte Folkertsma van Noorderlijke Online Ondernemers en Rutger van Zuidam van onder meer Senanga, EAZE, Intobitcoin en de Hanzehogeschool Groningen.

Bitcoin – niche product met techniek als game changer

In twee en een halve week tijd stampten Vincent Everts en Rutger van Zuidam het eerste nationale Bitcoin Congres uit de grond. Op donderdag 15 maart lieten een paar honderd mensen zich in Amsterdam bijpraten over de voordelen en de risico’s van ‘s werelds bekendste cryptovaluta: Bitcoin, die zowel een niche product, als game changer blijkt te zijn.

Rutger van Zuidam: Ik wil het met microwebshop Senanga beter doen dan banners

Iedereen kent het: ooit een keer een schoenen site bezocht en nog weken daarna blijven de laatst bekeken schoenen overal op internet opduiken. Irritant en zinloos, want inmiddels had je al schoenen gekocht. Aan die praktijk wil Senanga een einde maken. Door advertenties werkelijk relevant te maken. Bedenker Rutger van Zuidam vertelt in Top Names over het hoe en wat.

Marc van der Chijs: “Bitcoin luidt het einde van banken in”

Bitcoins: een hap lucht of een serieuze verstoring van de financiële wereld? Volgens ondernemers Marc van der Chijs en Rutger van Zuidam het laatste. In TopNames gaven zij een lesje bitcoins voor beginners.