[Dit is onderdeel van het project De Realtime Revolutie. Koop het mooie door @wilg vormgegeven papieren boek (20 euro) of de ePub (10 euro)]

Naam:

Lea vd Berg

Twitter:

@leavdberg

Wat is voor jou de kracht van Twitter?
Op Twitter zijn de lijnen kort en de mensen snel bereikbaar. Daardoor kun je veel sneller en gemakkelijker dingen bereiken, mensen aan elkaar koppelen en nieuwtjes te weten komen. Ook kun je snel info en tips krijgen over iets wat je wilt gaan doen of een plaats waar je naartoe wilt. Het is mogelijk om een uitgebreide kring van (twitter)kennissen te onderhouden. Soms ontstaat het initiatief om elkaar te ontmoeten. Dan ben je ineens iets leuks aan het doen met iemand die je anders nooit had leren kennen. Omdat je de mensen volgt die je interesseren en waar je een klik mee hebt valt een ontmoeting bijna nooit tegen. “Door de korte berichtjes ligt onbegrip op de loer. Mensen praten soms langs elkaar heen. Ook moet je je steeds realiseren dat alles wat je op Twitter zet het internet op gaat. Goed gebruik van DM is noodzakelijk. Niet iedereen zit op iemands (politieke) mening of boosheid te wachten en ontvolgen is niet altijd de oplossing.

Wat is voor jou de zwakte van Twitter?
De snelheid van Twitter maakt het soms vluchtig.

Wat is jouw meest waardevolle ervaring op Twitter?
Met mensen in DM gesprekken voeren die ├ęcht ergens over gaan. Het omzetten van Twitter in “real life” door ontmoetingen die je anders niet had gehad of gebeurtenissen waar je anders niet van had geweten.

Wat is jouw meest vervelende ervaring op Twitter?
Ooit heb ik twee mensen bij elkaar gebracht omdat de een de ander van dienst kon zijn. Een van die twee had problemen en ging tekeer op Twitter.Toen ik ze bij elkaar bracht kwam het hulpaanbod van de tweede persoon in eerste instantie niet goed over. Deze werd in het openbaar een soort van uitgekafferd.

Wie is je favoriete Twitteraar en waarom?
@zijisdemakelaar omdat ze alle social media inzet voor haar vak en passie en tegelijkertijd volledig zichzelf blijft.

Wat is je favoriete Twitter-gebeurtenis en waarom?
“Samen met een twittervriendin organiseer ik de tweetups in mijn woonplaats. Het twitternetwerk gaat steeds meer leven en deelnemers worden steeds enthousiaster. Ook het onverwacht bijwonen van een concert van een popgroep, omdat een twittervriendin ineens een kaart over had was een heel speciale belevenis. ”

Wat gezegd moet …
Door Twitter en het organiseren van de tweetups is mijn plaatselijke en verdere kennissenkring behoorlijk uitgebreid. Twitter maakt het gemakkelijker om contacten warm te houden, doordat het minder zakelijk is dan LinkedIn en sneller dan Facebook.