Accenture Innovation Awards

Over Accenture Innovation Awards

Fast Moving Targets interviewde vernieuwers op de Accenture Innovation Awards 2014. Inspirerende verhalen van startups en gevestigde namen. Over de kracht van innovatie.

Kim Liebregts (Tesla): “We luisteren écht naar onze klanten. Dat maakt ons ook innovatief”

Kim Liebrechts werkt voor Tesla, het eerste echte elektrische automerk dat kan concurreren met het top segment van de automarkt. Sinds 2003 toen het bedrijf van start ging, heeft de nadruk altijd gelegen op de ontwikkeling van de batterijtechnologie. Tesla produceert inmiddels een auto met een range van 500 kilometer, waarmee die geschikt is voor dagelijks gebruik. Tesla is is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Albert Fischer (Directeur Yellow&Blue): “Faster, better, cheaper, greener. Dat is voor mij innovatie.”

Albert Fisher is directeur van investeringsmaatschappij Yellow&Blue, gericht op investeringen in schone technologie. Daarnaast was hij juryvoorzitter van de Accenture Innovation Award die de groene tulp uitreikte, de prijs voor het meest duurzame innovatieve concept. Yellow&Blue is is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Bas Lemmens (Nemo Healthcare): “Je moet durven dromen dat iets wat klein begint heel groot kan worden”

Bas Lemmens is CEO bij Nemo Healthcare, één van de finalisten voor een Accenture Innovation Award. Nemo Healthcare is een startup van de Technische Universiteit Eindhoven. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld om zwangerschap beter te bewaken. Nemo Healthcare is een van de innovators van startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over innovatie in de medische sector.

Matthijs Guichelaar (Vandebron): “We zijn een broedplaats voor innovatie door onze open en informele organisatie”

Matthijs Guichelaar is één van de oprichters van Vandebron, ‘s werelds eerste marktplaats voor duurzame energie. Het biedt de consument de mogelijkheid om rechtstreeks bij een producent duurzame energie te kopen. En daar maken inmiddels enkele tienduizenden mensen gebruik van. Vandebron is is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Rob van Leen (DSM ): ”Innovatie is voor ons bedrijf belangrijk om te transformeren en dat te blijven doen”

Rob van Leen drijft als Chief Innovation Officer de innovatie binnen DSM. Dat betekent enerzijds de innovatie intern zo veel mogelijk versnellen en anderzijds nieuwe businesses voor het bedrijf te bouwen die in de toekomst een belangrijke rol zullen gaan spelen. In 2013 werd Van Leen uitgeroepen tot de Accenture Innovater of the Year. DSM is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Tommie Perenboom en Liselotte Kockelkoren (Solar Team Eindhoven): “Wat bedrijven van ons kunnen leren? Er zijn geen gekke dingen”

Het Solar Team Eindhoven bestaat uit 21 studenten van de TU Eindhoven en is in de race voor de World Solar Challenge in 2015. Het team maakte ‘s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie en was één van de finalisten voor de Accenture Innovation Awards. Het Solar Team Eindhoven is is één van de startups en gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Daan Weddepohl (Peerby): “Probeer te leven met het gevoel alsof je bij nul begint”

Daan Weddepohl is oprichter van Peerby, een platform om spullen te delen met je buren, en oud finalist van de Accenture Innovation Awards. Hij is een van de innovators van startups en gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over het innovatieve karakter van Peerby en het al dan niet innovatieve klimaat in Nederland.

Paul Nunes (Accenture): “Echt innovatieve bedrijven leggen zich niet neer bij kleine verbeteringen, maar willen grote vooruitgang boeken”

Paul Nunes staat aan het hoofd van de internationale denktank Accenture Institute For High Performance. Hij is een van de innovators van startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over Big Bang Disruption, over groot versus klein, over innovatief Nederland.

Gerald Schotman (CTO Shell): “We hebben innovatie nodig om de energie-uitdagingen aan te gaan” #AIA14

Gerald Schotman (CTO Shell) is tijdens de Accenture Innovation Awards uitgeroepen tot Innovator of the Year 2014, een prijs bedoeld voor grote bedrijven die een voorbeeld zijn op het terrein van innovatie. Schotman mag jaarlijks 1,3 miljard dollar aan innovatie spenderen waarvan circa één derde in Nederland belandt. Shell is is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.