JOB is een onafhankelijke onderzoeksredactie die journalistieke verhalen maakt over maatschappelijke kwesties die zowel interessant zijn voor de samenleving, dus voor de journalistiek, als voor de organisaties die partner in het onderzoek zijn. Yvonne Roerdink en Anne van Oudheusden vertellen over JOB. Wat is het idee, wat is er nieuw aan, waar zit het geld?

JOB is een van de winnaars van The Challenge; Reinventing Journalism, een initiatief van het Stimuleringsfonds vd Pers waarbij net afgestudeerden en laatstejaarsstudenten met vernieuwende ideeën voor de Nederlandse journalistiek 20.000 euro financiering en begeleiding bij het opzetten van hun eigen startup kunnen winnen. Je kunt je tot 1 december nog aanmelden! Hier meer info.

JOB is een van de voorbeelden van initiatieven van studenten aan journalistieke opleidingen. Ben je geinteresseerd in vernieuwing van journalistiek onderwijs? Bezoek 20 november De Journalist In Opleiding in de Zwijger in Amsterdam.