Topic: Internet

Internetpionier Dirk-Willem van Gulik: “Ik ben hoopvol”

Het internet zou de wereld mooier maken, maar in praktijk blijkt dat niet te zijn gelukt. Internet pionier Dirk-Willem van Gulikcument vertelt in Top Names over de gevaren, de mislukkingen, de negatieve kanten van het internet maar ook over de omslag.

Leonieke Verhoog (PublicSpaces): “Een klein stapje in de richting van een gezonder internet”

Youtube, Facebook en Instagram zijn enorm populair. Ze zijn gratis toegankelijk, maar worden wel gerund door commerciƫle bedrijven. PublicSpaces wil mensen bewust maken van de prijs die ervoor wordt betaald. In een aflevering van Top Names, in het kader van de Dutch MediaWeek, vertelt programmamanager Leonieke Verhoog over de alternatieven, de plannen en ambities voor het komende jaar.

Sebastiaan van der Lans (WordProof): “Wij willen de betrouwbaarheid van het internet herstellen”

Het internet is door meerdere oorzaken niet meer zo betrouwbaar als het ooit leek. WordProof wil daar verandering in brengen. Founder Sebastiaan van der Lans vertelt in Top Names over time stampen, een miljoen winnen en de missie van zijn bedrijf.

Anco Scholte ter Horst (Freedom Internet): “Wij knokken voor de privacy van onze klanten”

XS4ALL bestaat niet meer. Leve Freedom Internet. Een nieuwe internet provider die de idealen van XS4ALL doet voorleven. CEO Anco Scholte ter Horst vertelt in Top Names over het ontstaan van Freedom Internet, de idealen en de toekomst.