Trend: Quantified Self

Maarten den Braber (Rockstart Digital Health): “Met zeuren verander je niks. Je moet aan de slag.”

Technologische vernieuwing in de gezondheidszorg is noodzakelijk, maar vraag extra doorzettingsvermogen. Ondernemers krijgen niet alleen te maken met gebruikers, maar ook met ziekenhuizen, artsen, verzekeraars en de overheid. Toch start accelerator Rockstart met een nieuwe divisie en gaat op zoek naar vernieuwers in de gezondheid. Maarten den Braber vertelt in Top Names over het hoe en waarom.

Wristify: Bepaal je eigen lichaamstemperatuur #SxSW2015

Een armband waarmee je je lichaamstemperatuur hoger of lager kan zetten. Het klinkt maf, maar het is wel wat Wristify doet. Onder meer een potentiële hit bij vrouwen in de overgang. Janalyn Peppel en Matthew Smith vertellen over hun startup die op SxSW in de race was voor de hoofdprijs in de zogenoemde SxSW Accelerator »

Maarten den Braber (Quantified Self Europe): Het delen van persoonlijke data is niet persé logisch

Meten is weten. Dat is handig wanneer het jezelf betreft: slaap ik wel genoeg? beweeg ik niet te weinig? eet ik niet te veel? Maar wanneer deze data in handen van bedrijven valt ben ik daar dan nog steeds gelukkig mee? The Quantifield Self beweging pleit voor een kritische houding. Pleitbezorger en meter van het eerste uur Maarten den Braber was te gast in Top Names en ligt dit standpunt toe.

Martijn Aslander (Permanent Beta): “Ik vind dat het belang van klooien wordt onderschat.”

Ideeën bedenker, spreker en schrijver, zo omschrijft Martijn Aslander zichzelf. “En dan houden ze meestal wel op met zeuren. Als ik eerlijk antwoord geef dan zeg ik: ik ben een prutser en een klojo. Ik ben de netwerk- en informatiesamenleving aan het verkennen.” De huidige samenleving beweegt zich steeds vaker richting netwerken. Bovendien is meer informatie beschikbaar dan ooit tevoren. “En als je die twee bij elkaar pakt, dan heb je een interessante dynamiek.”

Trendwatching zet zelf de trend via een Google+ Hangout on Air

Alweer de 3de editie van de legendarische Twxmas Borrel, groter en leuker dan ooit met het thema “Future Xmas”. Mogelijk gemaakt door Feller Media en United, in het super gezellige Blijburg in Amsterdam 12/12/2013.

Airo-armband brengt volgende generatie wearables dichterbij

We hebben al wearables gezien die je op de huid draagt. Een stap verder zijn chips die onder de huid worden geïmplanteerd. Voor wie dat nog allemaal te eng vindt, is er nu ook een tussenoplossing: de Airo. De voorinschrijving voor deze nieuwe gezondheidsarmband is net begonnen en het lijkt nu al een succes te »

Maarten den Braber: Quantified Self gaat wereldwijd impact hebben

Maarten den Braber, één van de organisatoren van de conferentie Quantified Self Europe, kijkt tevreden terug. Twee dagen kwamen zo’n 300 mensen van over de hele wereld in Amsterdam bij elkaar om te praten, discussiëren, voorbeelden te laten zien en persoonlijke experimenten te delen. Hij praat erover in Top Names.

Quantified Self in 21 interviews: van samen afvallen tot oneindig leven

21 interviews over technologie als hulpmiddel bij beter en gezonder leven. En over mens en computer die elkaar steeds meer benaderen. Quantified Self in 21 gesprekken.

Quantified Self Europe 2013 voelt als internet 1997: stilte voor een grote storm

Het evenement Quantified Self doet heel erg aan de midden jaren negentig denken. De beginjaren van het internet. De stilte voor een grote storm. Het begin van revolutionaire ontwikkelingen waarvan we nog niet precies weten waar ze toe gaan leiden.

Alles is meetbaar, Fast Moving Targets op Quantified Self Europe

Fast Moving Targets doet zaterdag en zondag verslag van Quantified Self, het tweedaagse evenement over alles dat meetbaar is rondom doen en laten van de mens. En hoe dat ons leven beïnvloedt.