Fast Moving Targets rukt weer uit. De rij wordt lang, want eerder deden we onder meer verslag van Games For Health, Noorderslag / Eurosonic, SxSW, de Sanoma Mediaparade en The Next Web. Dit keer zijn we van de partij op Quantified Self Europe, het evenement waar een internationale groep van 300 mensen elkaar informeert en enthousiasmeert over de hedendaagse mogelijkheden van het vastleggen van alles dat een mens doet en ervaart.

Van het vastleggen van eetpatronen tot sportprestaties tot bloeddruk tot …. alles wat maar vast te leggen is. En dat als doel om daar van te leren en vaak om gedrag mee te veranderen. Quantified Self heeft een vlucht genomen sinds mobiel internet ons leven in is gekomen, want sinds die tijd hebben we met zijn allen altijd een apparaat op zak waarmee we kunnen registreren en communiceren. En met de opkomst van ‘wearable computers’ zoals Google Glass zal dit fenomeen alleen maar in belang toenemen.

Quantified Self Europe wordt in Casa 400 in Amsterdam gehouden en Fast Moving Targets is zaterdag en zondag van de partij. We interviewen, zenden uit en leggen on demand vast. Hou het in de gaten!

En om in de stemming te komen, bekijk twee oude afleveringen van Top Names waarin het onderwerp centraal staat. Maarten den Braber (boven) is een van de organisatoren van Quantified Self Europe en ook Yuri van Geest (onder) is nauw betrokken.