OK, jullie moeten nog even wachten, maar er komt een nieuw initiatief van Fast Moving Targets aan: The Innovation Station. Een internationaal kanaal over innovatie. Waar Fast Moving Targets gericht is op Nederland en lokaal een bindende en verbindende rol wil spelen, krijgt The Innovation Station een internationale focus. We hopen 1 april van start te gaan, mede dankzij een innovatiesubsidie van het Stimuleringsfond voor de Pers. Maar we hopen dat met jullie te doen. Met de partijen (bedrijven, events, organisaties) met een internationale aanpak en idem ambities en met de innoverende Nederlandse bedrijven die zich internationaal willen presenteren. Daar komen we op terug, maar mailen met erwin@fastmovingtargets.nl mag ook nu al! 

Even de management summary, details volgen!

The Innovation Station is een internationaal (video) kanaal over sociale en technologische innovatie. Het is zowel een letterlijke zender die via internet en digitale televisie te zien is als een kwaliteitsstempel dat op de plekken opduikt waar geïnteresseerden over de innovaties willen leren die impact hebben op mens en maatschappij. Via podcasts, via iTunes, via BitTorrent, etcetera.

The Innovation Station is community tv die vernieuwers en vernieuwingen van toen en nu centraal stelt en zowel inhoudelijk als qua financiering optimaal gebruik wil maken van de kennis, kunde en mogelijkheden van het publiek. Een kanaal met journalistiek karakter dat samen met het publiek de toekomst wil verkennen, samen de toekomst wil duiden, samen de mogelijkheden wil benutten. Onderwerpen, makers en publiek komen samen op zender of site, maar ook via events en bijeenkomsten.

The Innovation Station maakt eigen inhoud, maar selecteert ook andere relevante content. Bij een inhoudelijke avond over smart cars en wearable computing past de serie Knight Rider omdat die al een inkijk in de toekomst gaf, bij een talkshow over de toekomst van de journalistiek horen de vernieuwers van toen in de vorm van de film All The Presidents Men. Natuurlijk, als de rechten het toelaten.

Overigens is The Innovation Station een initiatief van Fast Moving Targets samen met Robert Rutten en Rob Overman, onder andere verantwoordelijk voor de internationaal succesvolle Brava tv-kanalen.

Ons plan is voor een groot deel gebaseerd op de interviews die we met 14 Nederlandse specialisten hielden. Een deel ervan zie je boven op de foto. Bekijk en lees Ga internationaal!