Fast Moving Targets gaat over trends en ontwikkelingen, wat die betekenen en hoe je die kunt benutten. Fast Moving Targets heeft de heilige overtuiging dat we samen meer weten en kunnen. En wil dat ook laten zien. Daar is FMT Workforce een voorbeeld van. Daarom vragen we jullie om mee te werken aan het boek waar Fast Moving Targets aan werkt. De eerste editie van wat we hopen dat een jaarlijkse traditie wordt. Een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen, wat hun invloed is en hoe ze te benutten. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg gaan de komende tijd hard aan het schrijven aan het rompverhaal, Leonieke Daalder buigt zich over de cases, maar we hebben jullie input ook meer dan nodig. Dit project wordt crowdsourced in het kwadraat! Zo maak je een non fictie boek anno nu! 

Fase 1: de ideeënfase

De input van het FMT-netwerk is cruciaal. Honderden mensen die eigen ervaringen, eigen inzichten en eigen kennis inbrengen. Dat maakt dat we een beter eindproduct kunnen maken, dan een kleine groep kan. Dus praat mee in onze online brainstorm omgeving FMT Workforce:

  • Noem en beschrijf een voor jou belangrijke trend
  • Leg uit wat het gevolg van die ontwikkeling is.
  • Geef waar mogelijk een sprekend voorbeeld van deze trend.
  • Beschrijf wat een ander van deze trend of dit voorbeeld kan leren.

Meerdere trends inbrengen mag natuurlijk, maar doe er één per entry. En even voor de goede orde, als we om een trend vragen mag dat ook een trend zijn die al even aan de gang is (crowdfunding, user generated content etcetera). Het hoeft geen ontwikkeling van dit jaar te zijn. We willen een boek maken dat voor een breed publiek boeiend is. We stoppen overigens 500 euro in de pot voor jullie bijdragen in deze fase van het project. Dankzij samenwerking met de Nederlandse startup Mobbr krijgt wie meer bijdraagt, meer uitbetaald. Maar als je bijdraagt, wordt je sowieso automatisch ook co-auteur van het boek. Ga naar FMT Workforce en denk en doe mee!

Fase 2: de schrijffase

Na de ideeënfase trekken we het crowdsourced-concept door. Dan gaan we het geheel schrijven in Penflip. En dat doen we op een software-achtige manier. Github kennen jullie vermoedelijk als de site waar ontwikkelaars samenwerken. Waar mensen code kunnen voorstellen die door anderen kan worden goedgekeurd. En waar je samen aan betere programmatuur kunt werken. Penflip werd op soortgelijke wijze. We gaan als developers aan de gang en maken samen het best denkbare boek over dit onderwerp. Ook hier geldt dat we de Mobbr-verdeelsleutel hanteren. Wie meer bijdraagt, krijgt uiteindelijk meer van de opbrengst van het boek. En de fases 3 en verder worden natuurlijk ook vernieuwend. Daarover later meer!

Tot slot …

Wij geloven heel erg in de kracht van de groep, maar we zijn tegelijk ook overtuigd van de kracht van een eigen karakter. Het eindresultaat zal dan ook geen ratjetoe aan stijlen en meningen worden. Het moet een eigen stijl en visie hebben. Oftewel: Blom en Stekel bewaken de hoofdlijnen, met zijn allen voeren we de redactie! Laten we laten zien dat dit een format voor de toekomst kan worden! Ga naar FMT Workforce en denk en praat mee!