[Handpicked is een service voor FMT Members. Word ook lid en krijg (naast ePubs en veel meer) vrijwel dagelijks een met liefde en deskundigheid geselecteerd bericht per nieuwsbrief thuis. We wijzen je op een artikel, een video, een presentatie of tool en leggen uit waarom wij die of dat belangrijk vinden. Hier een voorbeeld.]

  • Fast Moving Targets werkt met sponsors. Zo sponsorde Surfnet een mooie serie over de impact van de digitalisering op de wetenschap, maakte Streamzilla een serie over de toekomst van televisie mogelijk en zorgden Videobrix en TripleIT ervoor dat we 6 programma’s met vernieuwers in de energie konden realiseren. Het zijn prima combinaties van onderwerp en sponsor.
  • Maar als we meer mogelijk willen maken, hebben we meer Members (niks leukers dan personen die je steunen, dus allen dank daarvoor!) en / of meer sponsors nodig. Dankzij The Next Web moet dat beter gaan. Ze herplaatsten een eerder op Medium verschenen artikel: How To Lend Sponsors For Your Event, Blog, Conference And More. Jason Surfrapp spreekt uit ervaring. Hij heeft middels 2.000 sponsors al 1 miljoen dollar opgehaald. Natuurlijk bevatten zijn tips ook een aantal open deuren, maar desalniettemin goed om op rij te hebben.

Een aantal punten:

  • Creating Your Value Proposition. Wat ga je doen, wie ga je bereiken, wat heeft een sponsor eraan?
  • Organize Your Contact List. Je adressenboek is je goudmijn. Niet iedereen hoeft sponsors te leveren, ze kunnen ook feedback geven of namen doorspelen.
  • Your First Email To Your Contacts. Zie je goede relaties niet als saleskanaal. En stuur geen algemene mails. Vraag ze eerder persoonlijk of ze andere sponsors kennen. Kunnen ze alsnog instappen.
  • How to send An Actual Pitch Mail. Als je naar mogelijke sponsors een mail stuurt, maak duidelijk wat ze erbij te winnen hebben en om welk bedrag het gaat.
  • The Secret Art Of The Follow Up Mail. De opvolgmail is cruciaal. De meeste mensen reageren niet in één keer.
  • Dealing With The Dreaded No. Laat je niet uit het veld slaan door afwijzingen.
  • Under-promise And Over-deliver. Beloof alleen wat je waar kunt maken.

Link: How To Lend Sponsors For Your Event, Blog, Conference And More

———

Wil je ook een vrijwel dagelijkse Handpicked ontvangen? Word FMT Member.

Dit zeggen andere members erover:

Cees Franke: “Interessant. Ga zo door!”