Als het aanbod compleet is, het gebruiksgemak groot en de prijs redelijk is, betalen mensen graag voor inhoud. Dat laat Spotify zien, dat laat Netflix zien. Als het over boeken gaat, gaat een illegale file met een collectie van tienduizend Nederlandse e-books al jaren grif van hand tot hand. Maar wie neemt nog de moeite om zich in het illegale circuit te begeven als je ook legaal aan je trekken kunt komen?

Er was al Bliyoo van Bruna waar je voor een tientje per maand onbeperkt in een assortiment van 15.000 boeken kunt grasduinen, maar het echte succes in Nederland lijkt van de combinatie Kobo / Bol te gaan komen. Samen hebben ze Kobo Plus gelanceerd waar de lezer voor een tientje per maand uit maar liefst 40.000 boeken (waarvan 16.000 Nederlandse) kan kiezen.

Spotify heeft mijn luistergedrag enorm veranderd. Ik ontdek meer nieuwe en oude muziek dankzij de laagdrempelige toegankelijkheid. Hetzelfde gaat ongetwijfeld gebeuren met Kobo Plus. Je leest of hoort over een boek en kunt nu simpel en snel even kijken of het wat voor je is. Op je Kobo Reader of op de app. Een belangrijke stap in boekenland!

Namens Fast Moving Targets groet ik U, Erwin Blom

Het Kobo Plus-abonnement geeft je onbeperkt toegang tot titels uit elk genre, die je op elk apparaat kunt lezen. Begin vandaag je gratis proefperiode van 30 dagen.

Meer zielen is meer vreugd, dus – als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

Fast Moving Targets is community powered media. Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan FMT Member. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk. Daarnaast proberen we je toegevoegde waarde te bieden. Je krijgt naast de vrij toegankelijke inhoud exclusiviteit, overzicht en privileges terug!

FMT Support
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Members betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

FMT Handpicked
Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target Member per nieuwsbrief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

FMT Archived
Alle Handpicked berichten worden speciaal voor FMT Members gebundeld en thematisch gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn wanneer je inspiratie om wilt zetten in realisatie.

FMT Books
FMT Members krijgen de e-books die FMT uitbrengt gratis!

FMT Goodies
Regelmatig speciaal voor FMT Members vrijkaarten voor evenementen, beta accounts van nieuwe diensten en korting op producten

 Word nu FMT Member VOOR 10 EURO