Ik hou van alles digitaal, maar stiekem vind ik het gebied waarin analoog en digitaal in elkaar overlopen misschien wel het allerleukst.

Daarom vind ik de Post-It app zo mooi. Begin offline met je Post-Its op een muur te plakken om je gedachten en ideeën te ordenen, en leg het eindresultaat met een foto in je app vast. De app herkent de Post-Its en geeft je de mogelijkheid om ook online met de stickers te schuiven. Zo kun je digitaal doorwerken na een analoog begin.

Sinds vorige week beschik ik over een Everlast Notebook. In dat notitieblok kun je met een bijbehorende gewoon ogende en voelende pen schrijven. Maar met een vochtige doek veeg je een pagina ook weer helemaal schoon. En met een droge doek gebeurt er helemaal niks. Dan blijft de inkt plakken. Oftewel: een oneindig herbruikbaar notitieblok.

En dankzij een unieke QR code per pagina en een app die pagina’s herkent en inscant maak je pagina’s in een handomdraai digitaal door ze automatisch naar je favoriete opslagdienst te sturen.

Of de Everlast Notebook bij mij blijft plakken, is altijd afwachten, maar de eerste ervaringen zijn positief.

Erwin Blom

Read reviews, compare customer ratings, see screenshots, and learn more about Post-it® Plus. Download Post-it® Plus and enjoy it on your iPhone, iPad, and iPod touch.

Rocketbook is raising funds for The Everlast Notebook on Kickstarter!
A smart paper-and-pen notebook that’s endlessly reusable?
That’s not magic. It’s the Rocketbook Everlast.

________________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO