kadootje! Gratis en voor niets!
Een bericht vanuit Stek.io . Wat we daar doen is op zoek gaan naar de beste open source tools en als we die gevonden hebben ze voor een vast maandbedrag installeren, hosten en updaten. Alleen dus met de tools waar we zelf fan van zijn.We hebben een nieuwtje. Een gratis en voor niets mooie dienst!

Stek.io adopteert Hackpad

Hackpad is een dienst waarmee je realtime in documenten kunt werken. Ik vind het zelf een feestje om te gebruiken. Om samen artikelen te schrijven, to do lists voor producten bij te houden, aan projecten te werken. Het is te vergelijken met Google Docs, maar ik vind het lekkerder onder meer omdat je er zowel open als gesloten mee kunt werken. Je kunt met de wereld of in de beslotenheid van een team werken.

Maar Hackpad.com waar dat mogelijk was stopt ermee. De makers werken inmiddels bij Dropbox aan Paper en de dienst is nog maar een week beschikbaar. Omdat het zonde zou zijn als dat alles zou verdwijnen, hebben we bij Stek.io (we maken installeren, hosten en updaten van open source software makkelijk voor iedereen) besloten om ons te ontfermen over Hackpad. En wel aldus:

  • We lanceren vandaag Stekpad.com waar je gratis en voor niets publiek kunt samenwerken.
  • We onderhouden en ontwikkelen de open source ‘branche’ hackpad/hackpad op Github. Werk en help mee!
  • We open sourcen migratietools voor mensen die van Hackpad.com over willen stappen naar hun eigen install.
  • We helpen mensen die van Hackpad.com naar Stekpad.comwillen migreren.
  • We hebben op Stek.io een betaalde dienst voor wie met teams gesloten wil werken op een eigen subdomein.

Wil je in detail weten hoe dat migreren gaat? Of wil je gewoon lekker aan de slag met Hackpad? Ga naar Stekpad.com.
Ennuh …. voor ons ook belangrijk, we staan op Product Hunt en iedere stem daar is meer dan meegenomen. Know what I mean? 😉 Zie link onder.

Ik hoop dat je het leuk vindt! Zoniet, dan kost het je ook niks,

Erwin Blom

Stekpad – THE alternative to Hackpad: collaborative docs for free. (Open Source and Tech)